Bios kifagy kattogó vinyó?
Tönkrement a HDD-m, vettem egy másikat. Nem tudtam hogy mi okozta a vesztét, nem voltam itthon, már a windows-t nem töltötte be. Volt aki azt mondta a táppal volt gond, kevés és nem folyamatos feszültséget adott le. Most van egy új tápom is. Bekötöttem a vinyót: 3-asával kattog és már az alaplapom Biosában lefagy az egész gép. nem merek próbálkozni semmivel sem, ne tegyem tönkre a teljesen új vinyómat. Szerintetek mi lehet a gond?
Ui: a régi vinyóm néha leállt, kékhalál vagy eleve bekapcsnál nem ismerte fel a gép. Az meg újraindult állandóan. Felzizegett, majd hirtelen megállt és kezdte elölről. De ritkán jött ki, nem foglalkoztam vele.
HDD egy Toshiba 500GB
Táp 500w Chieftech
Egyszerű próba, hogy a táp vagy az adatkábel a gond:
Csak a tápot dugd rá a HDD-re és hallgasd, a géppel ne foglalkozz a teszt alatt. Ha bekapcsolás után folyamatosan megy, a tápoddal nincs gond, ha akkor is kattog, akkor akár HDD hiba is lehet.
Egy 350-es táp nekem 4 kártyát 4HDD-t és 2 CD-t bírt el, szóval 1 HDD-vel mindnek el kell bírnia. 500W-nál elő se fordulhat efféle probléma.
Ha csak táppal nem áll le, cseréld le az adatkábeled! IDE kábel esetében sokszor nem látható, de szakadt 1-2 szál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!