Valami sípol a gépben, miket húzhatok le, hogyan teszteljem le mi okozza?
Valami sípol a gépben iszonyat magas hangon, tehát nem az a akadós ventri brümmögés, hanem a tipikus sípolás.
Hogyan deríthetném ki hogy mi okozza?
A következőkre gondoltam amik okozhatják:
-Hdd
-Táp
-Videókártya, cpu ventillátor
Kérdésem ezeket hogyan tesztelhetném le egyesével?
Mi az amit kihúzhatok a gépből? Hdd nélkül elfut? Cpu hűtés nélkül elfuthat?
Vidikarit majd alaplapival helyettesítem az oké.
Ja és még egy kérdés:
Cpu ventilátorom valahogy így néz ki:
megoldható hogy csak a ventillátor részét cseréljem le? Iteneles, egybe van az egész, de ha más nem valahogy rá lehet kókányolni az újat?:D Tennék a helyére 1 silent ventilátort. (le kéne törni a felső műanyag részét, és oda ragasztani, mennyire hülye megoldás ez?)
Ami a gép indulásához mindenképp kell:
Alaplap, Táp, Memória, Processzor, VGA (ha alaplapival tudod helyettesíteni akkor szuper)minden mást lecsatlakoztathatsz. De a para az, hogy általában ezek valamelyike okozza a sípolást. (Mert az egy hang alapú hibajelzés)
Ramot úgy tudod tesztelni, ha több modul is van a gépben. Mindig csak egyet hagysz benne. VGA-t alaplapival helyettesíted. Ha az alaplap lenne a rossz, nem sípolna, Ha a táp lenne a rossz, be sem kapcsolna. A CPU coolerre kapnál induláskor hibaüzenetet, és amíg meg nem erősíted hogy tudomásul vetted, nem enged tovább lépni.
Procit pedig másik lapban tudod tesztelni.
Ha a tápegységtől sem sípol az alaplap.
Nem az alaplap sípol, nem hibát jelez hanem valami alkatrész kezdi megunni a létezését.
Cpu hűtőt is leszedtem, nem az csinálja.
Van még a videó kártya, táp venti remélem azok okozzák, de én attól félek hogy a samsung hdd adja ki ezt az iszonyat magas hangot, majd du. kihúzom, és megnézem nélküle is hallható-e.
Arról mit gondoltok hogy veszek egy kis 8 centis silent ventillátort, letöröm a felső részét a cpu hűtőnek, és ráteszem a silentet? Berreg már az is, 4 éves gép, mindet lecserélem sztem, csak a cpu hűtők vagy gagyik, vagy 10k+ magyar forintot kérnek el értük, így ez olcsóbb és logikusabb megoldás lenne.
"Cpu hűtőt is leszedtem, nem az csinálja."
VIDD SZERVIZBE!!! TE NE KÍSÉRLETEZ MERT MÉG ODA KOZMÁL!
HDD -t könnyedén tesztelheted, kikapcsolt állapotban lehúzod a tápkábelét, elindítod ha nem sipol akkor az.
De ez szerintem inkább tápegység lesz, olcsóbb kategóriásoknál gyakran előfordulnak ehhez hasonló meghibásodások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!