Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valami sípol a gépben, miket...

Valami sípol a gépben, miket húzhatok le, hogyan teszteljem le mi okozza?

Figyelt kérdés

Valami sípol a gépben iszonyat magas hangon, tehát nem az a akadós ventri brümmögés, hanem a tipikus sípolás.

Hogyan deríthetném ki hogy mi okozza?

A következőkre gondoltam amik okozhatják:

-Hdd

-Táp

-Videókártya, cpu ventillátor

Kérdésem ezeket hogyan tesztelhetném le egyesével?

Mi az amit kihúzhatok a gépből? Hdd nélkül elfut? Cpu hűtés nélkül elfuthat?

Vidikarit majd alaplapival helyettesítem az oké.

2013. nov. 12. 06:24
 1/7 A kérdező kommentje:

Ja és még egy kérdés:

Cpu ventilátorom valahogy így néz ki:

[link]

megoldható hogy csak a ventillátor részét cseréljem le? Iteneles, egybe van az egész, de ha más nem valahogy rá lehet kókányolni az újat?:D Tennék a helyére 1 silent ventilátort. (le kéne törni a felső műanyag részét, és oda ragasztani, mennyire hülye megoldás ez?)

2013. nov. 12. 06:40
 2/7 MaXXeGee ***** válasza:

Ami a gép indulásához mindenképp kell:

Alaplap, Táp, Memória, Processzor, VGA (ha alaplapival tudod helyettesíteni akkor szuper)minden mást lecsatlakoztathatsz. De a para az, hogy általában ezek valamelyike okozza a sípolást. (Mert az egy hang alapú hibajelzés)

Ramot úgy tudod tesztelni, ha több modul is van a gépben. Mindig csak egyet hagysz benne. VGA-t alaplapival helyettesíted. Ha az alaplap lenne a rossz, nem sípolna, Ha a táp lenne a rossz, be sem kapcsolna. A CPU coolerre kapnál induláskor hibaüzenetet, és amíg meg nem erősíted hogy tudomásul vetted, nem enged tovább lépni.

Procit pedig másik lapban tudod tesztelni.

Ha a tápegységtől sem sípol az alaplap.

2013. nov. 12. 07:03
 3/7 levis56 ***** válasza:
Nekem memória hibánál jelzett így!
2013. nov. 12. 07:19
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem az alaplap sípol, nem hibát jelez hanem valami alkatrész kezdi megunni a létezését.

Cpu hűtőt is leszedtem, nem az csinálja.

Van még a videó kártya, táp venti remélem azok okozzák, de én attól félek hogy a samsung hdd adja ki ezt az iszonyat magas hangot, majd du. kihúzom, és megnézem nélküle is hallható-e.

Arról mit gondoltok hogy veszek egy kis 8 centis silent ventillátort, letöröm a felső részét a cpu hűtőnek, és ráteszem a silentet? Berreg már az is, 4 éves gép, mindet lecserélem sztem, csak a cpu hűtők vagy gagyik, vagy 10k+ magyar forintot kérnek el értük, így ez olcsóbb és logikusabb megoldás lenne.

2013. nov. 12. 07:42
 5/7 anonim ***** válasza:

"Cpu hűtőt is leszedtem, nem az csinálja."

VIDD SZERVIZBE!!! TE NE KÍSÉRLETEZ MERT MÉG ODA KOZMÁL!

2013. nov. 12. 09:53
 6/7 anonim ***** válasza:

HDD -t könnyedén tesztelheted, kikapcsolt állapotban lehúzod a tápkábelét, elindítod ha nem sipol akkor az.

De ez szerintem inkább tápegység lesz, olcsóbb kategóriásoknál gyakran előfordulnak ehhez hasonló meghibásodások.

2013. nov. 12. 09:55
 7/7 A kérdező kommentje:
A táp volt a hibás, ne vegyetek gagyi trust tápot!
2013. nov. 22. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!