Van egy régi vasam abit-NF7 alaplappal FSB-t húzhatok e rajta?
Bioszba tudok még felhúzni az fsb-n
most 166Mhz-n van alapból úgy optimalizál a bios.
Lehetőséget kínál 200Mhz ra is. Na most ebbe egy AMD sempron proci van. Azt írja 1266mhz de mégis 1583mhz-n ketyeg. Alap hűtésem van most 35c fok. Van e értelme felhúzni 200FSB re? A másik kérdésem az hogyha ebbe az alaplapba 2 ramot teszek az egyik 266mhz a másik 400mhz akkor ilyenkor mi van? van igy értelme vagy most felezi a 400mhz-t ét és 200mhz-n megy mind a kettő? vagy mi van ilyenkor?? Tudom azt írjátok minek kinlódok vele?! Néha magam sem tudom... De ez van most kéznél. Ha valaki szaki mondja válaszolja már meg ezeket a kérdéseket.
Nem tudom, hogy van-e értelme tuningolni, sajnos sokat nem dobna rajta. Az a rendszer legjobban/automatikusan szinkron beállítással kezeli a memóriát azaz 166MHz-en (DDR-333). Ha több különböző memóriát pakolsz bele, akkor a leglassabb szerint fog üzemelni az összes.
Ha az FSB-t feltolnád 200MHz-re (és bírná a cucc is), akkor az 20% túlhajtásnak felelne meg és proci 1900MHz-en ketyegne (200x9,5). Viszont az fsb emelésével menne a memória is és itt megint csak a 266-os modul rondít a képbe a legjobban. Az AGP frekvencia fixálást is csekkolni kéne, hogy a normális 66MHz-en ketyegjen. A véleményem továbbra is az, hogy felesleges nyúzni a jó öreg K7 procit (ez még a socket-A példány, nagyjából 8 éves lehet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!