Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van egy régi vasam abit-NF7...

Van egy régi vasam abit-NF7 alaplappal FSB-t húzhatok e rajta?

Figyelt kérdés

Bioszba tudok még felhúzni az fsb-n

most 166Mhz-n van alapból úgy optimalizál a bios.

Lehetőséget kínál 200Mhz ra is. Na most ebbe egy AMD sempron proci van. Azt írja 1266mhz de mégis 1583mhz-n ketyeg. Alap hűtésem van most 35c fok. Van e értelme felhúzni 200FSB re? A másik kérdésem az hogyha ebbe az alaplapba 2 ramot teszek az egyik 266mhz a másik 400mhz akkor ilyenkor mi van? van igy értelme vagy most felezi a 400mhz-t ét és 200mhz-n megy mind a kettő? vagy mi van ilyenkor?? Tudom azt írjátok minek kinlódok vele?! Néha magam sem tudom... De ez van most kéznél. Ha valaki szaki mondja válaszolja már meg ezeket a kérdéseket.

2011. máj. 12. 23:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Egy 266-os RAM-nál a 400-as is 266-al megy!Nálam van egy 266-os lap beletettem egy 400-as 1G RAM-ot a lap lassabb mint egy 266-os 512M-val volt, igaz hogy bitang stabil, hihetetlenül stabil.
2011. máj. 13. 00:24
 2/6 anonim ***** válasza:
És úgye egy stabil gép jobb mint egy gyorsított de nem 100% stabil.
2011. máj. 13. 00:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy van-e értelme tuningolni, sajnos sokat nem dobna rajta. Az a rendszer legjobban/automatikusan szinkron beállítással kezeli a memóriát azaz 166MHz-en (DDR-333). Ha több különböző memóriát pakolsz bele, akkor a leglassabb szerint fog üzemelni az összes.

Ha az FSB-t feltolnád 200MHz-re (és bírná a cucc is), akkor az 20% túlhajtásnak felelne meg és proci 1900MHz-en ketyegne (200x9,5). Viszont az fsb emelésével menne a memória is és itt megint csak a 266-os modul rondít a képbe a legjobban. Az AGP frekvencia fixálást is csekkolni kéne, hogy a normális 66MHz-en ketyegjen. A véleményem továbbra is az, hogy felesleges nyúzni a jó öreg K7 procit (ez még a socket-A példány, nagyjából 8 éves lehet).

2011. máj. 13. 01:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem ilyen lapom volt egy Sempron 2800+ procival 1 GB RAM-mal, X1600 Pro 256 MB-os, vga-val a Half-Life 2 még simán elfutott rajt közepes/magas beállításokkal de húzni azt sem lett volna értelme.
2011. máj. 13. 18:22
 5/6 A kérdező kommentje:
Szóval véleményetek szerint ezt a gépet tartsam meg netezni filmezni szórakozni mint ahogy idáig is ,mert sok értelme nincs hiába húzom. (apropó a Half Life pIII-mon is megy XD) Aszt hiszem itt lesz az ideje spórolnom egy új gépre Köszönöm a segítséget.
2011. máj. 14. 02:24
 6/6 anonim ***** válasza:
A Half-Life 2 biztos fa*zán menne egy p3-ason totál lehúzott grafikával, egyébként amit írtam videokari azzal a HDR (High Dynamic Range) effekt is ment a Half-Life 2-ben nem az egyben, mint írtam az előző kommentben is a 2-ről van szó. Amúgy igen netezni jó a géped filemt is nézhetsz rajta, ennyi. Húzhatsz is rajta, hátha szétb*szódik a procid.
2011. máj. 14. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!