Miért nem használják ki a programok a 8gb memóriám?
Figyelt kérdés
Se a Crysis 2 (maldo hd 4-vel!!), se a Battlefield 4-vel sem megy össz-vissz a win7(64bit)-em 3,5gb memória-használat fölé. Miközben állítólag a battlefieldnek iszonyat nagy memória igénye van..
Kerestem a neten ,de nem találtam épkézláb megoldást
2013. nov. 10. 00:23
1/8 anonim válasza:
ez miért is baj ? inkább örülj, hogy bőven elég a 8
2013. nov. 10. 00:29
2/8 BM-Striker válasza:
Nem csak a BF4 használ memóriát, hemem a többi prorgram is.
3,5gb nagyon sok egy programtól.
2013. nov. 10. 00:32
3/8 anonim válasza:
Ha RAM használatra vágysz, akkor ott van a COD Ghosts, a madaraknak a rohadt mesterséges intelligenciája rohadt sok ramot eszik.
Nem baj, hogy a játék szar, de legalább van a madaraknak mesterséges intelligenciájuk! *.*
2013. nov. 10. 00:41
4/8 anonim válasza:
Mai napig a játékok 99%-a elvan bőven 4GB RAM mellett is, ez a 8GB erőltetés akkor lett divat, amikor nagyon leestek a DDR3 RAM árak. Én magam is 2x4GB-t használok, már több, mint egy éve, de csak nagyon ritkán volt 4GB felett a RAM használat. Persze a közeljövőben már kevés lesz a 4GB, de a 8GB még jó darabig elég lesz! Persze vannak spéci felhasználási területek, ahol ki lehet használni 8-16GB memóriát is munkára, de egy átlag otthoni/játékos gépbe ezek még feleslegesek. Mesterségesen próbáltam a RAM kapacitást kipörgetni és úgy értem el 7,2GB kihasználtságot, hogy egy rakás alkalmazást elindítottam, plusz futott két böngésző összesen tizenakárhány ablakkal, HD video, képszerkesztő, Office programok plusz a tálcán a Crysis 3, a Skyrim és futott a StoneGiant benchmark is plusz HD webkamera felvétel módban stb....szóval azért nem használják ki, mert nincs rá szükség! A memóriát hiába bővíti ki valaki 32GB-ig, ha csak facebookozik a gépen...jól hangzik ugyan, hogy 32GB, de kihasználatlanul mit sem ér!
2013. nov. 10. 01:55
5/8 A kérdező kommentje:
Az nyílván nem baj ha van elég ramom:D, mindössze furcsának tűnt hogy a gépigényekhez kiírnak 4gb memóriát ajánlottba, de a program mégiscsak 2gigát használ.
A 3,5 giga az windowsal együtt játék közben tehát a játék 2-2,5gigát használ .
Jólvan mindenesetre annyira nem is fontos mert nem szaggatnak a játékok meg nem omlik össze a gép csak feltűnt. A ghost-ra meg sokan írják hogy szar , de őszintén megvallva nekem a balck ops 2 se vitte a pálmát úgyhogy a ghosttal nem is próbálkozom
2013. nov. 10. 01:56
6/8 A kérdező kommentje:
OKé kösz így legalább tudom hogy nem a masinával van gond
2013. nov. 10. 02:04
7/8 anonim válasza:
A gépigény leírásnál értelemszerűen nem azt írják, hogy csak a játék mennyit igényel, hanem, hogy mennyinek kell lennie a gépedben, hogy a windows és egyéb alap alkalmazások mellett a játék is zökkenőmentesen fusson. Az ajánlott gépigény meg szerintem sokszor marketing szagú...fizethetnek a hardver gyártók, hogy mit írjanak ki, hogy megvegyék a játékosok.
2013. nov. 10. 02:18
8/8 anonim válasza:
inditsd el 5x aztán kifogja használni a sok galamb ahogy repkednek meg össze-vissza szarnak
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!