Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri-e a plusz költséget a...

Megéri-e a plusz költséget a SAMSUNG 128GB SATA3 2,5" 840 Pro SSD ezzel az SSD-vel szemben: SAMSUNG 120GB SATA3 2,5" 840?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy megéri azt a plusz költséget? És ha igen, akkor miért ? Élettartam vagy mi ?(jelen esetben 10ezer forint a különbség.)

2013. nov. 1. 15:28
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Kicsit félreérhető ez, hogy: 3 BIT MLC ...ami igazából TLC (?!?!) Elnézést érte. Megéri egyáltalán ezek közül venni, mert ugye, egy TLC-s chip-ű SSD nem sokáig "él". Legalább is rövidebb sokkal, mint egy MLC fajtájúnak.
2013. nov. 4. 19:20
 12/16 anonim ***** válasza:

"Kicsit félreérhető ez, hogy: 3 BIT MLC ...ami igazából TLC (?!?!) Elnézést érte."

Ez hol van írva? Mondom a gyártó oldalán a speckó fület átfutottam, sehol nem láttam. Lehet én vagyok figyelmetlen, tévedni emberi dolog. Az meg, hogy pl a webshoppok meg egyéb oldalak(amik nem szakmai sajtónak felelnek meg) hova mit írnak sosem volt mérvadó.

Amúgy mint már az előző oldalon említve volt(nem szó szerint de kijött belőle) arányaiban a 840 proval jobban jársz. A 840 élettartama se olyan kicsi meg úgy az SSD-ké se ahogy túl van lihegve, megfelelő használat mellett bírniuk kell, de mégiscsak többszörös az élettartam a pronál.

Amúgy a 3 bit MLC értelmetlen, mert SLC-nél cellánként 1 bit, MLC-nél 2, TLC-nél 3.

2013. nov. 4. 19:56
 13/16 A kérdező kommentje:
De ezt lehetett olvasni oldalakon, hogy úgy "nevezik", hogy 3BIT MLC . Én nem tudok ehhez mit hozzá fűzni, mert aki ezt kigondolta, hogy nevezzék így IS az megkaphatta a hideget azoktól akik félreértették. Köszi a választ. Az élettartamos dolgokról tudnál írni ? Hogyan működik ez az újraírásos dolog ?
2013. nov. 4. 20:02
 14/16 anonim ***** válasza:

[link]

Na sikerült ezt is előbogarásznom, ez egy részletes leírás róluk :)

2013. nov. 4. 20:26
 15/16 A kérdező kommentje:
Akárhányszor elém lökték ezt, nem tudtam egyszerűen kiszedni, mit is jelent "konyhanyelven", hogy !!!Max. programozási ciklus !! Ezt elmagyaráznád?
2013. nov. 4. 22:06
 16/16 anonim ***** válasza:
Ez a szakkifejezés arra, hogy hány írási/törlési ciklust visel el. Újraírás néven szoktuk emlegetni A PH!-s cikkben erről is van egy megemlékezés(élettartam néven), csak érdemes leredukálni a végértéket mert ott még MLC-re is kb 10K-val számoltak, ez már inkább 3-5K.
2013. nov. 5. 06:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!