Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Letelepítettem a Windows 7-et...

Letelepítettem a Windows 7-et és nagyon kevés a merevlemez, miért?

Figyelt kérdés
Telepítettem a Windows 7-et Ubuntun megy meg minden de viszont a c meghajtón van 7 gb az e-n meg 9,ez miért van? valamit elrontottam a telepítésbe vagy azért mert egyéni telepítésre mentem?

2013. okt. 31. 11:49
 1/10 soccerway ***** válasza:
Írd le részletesen mit hogy csináltál, érthetően.
2013. okt. 31. 11:52
 2/10 A kérdező kommentje:
Nah ubuntun letelepítettem a windows 7-et cdről bootolva,aztán anikor telepítette az egyéni (haladó) pontra mentem és nem ott ahol automatikusan csinálja,letelepítette tök jól a windows 7-et,de megnéztem a számitógépbe,hogy mennyi a merevlemez és alig van rajta pár giga,egyiken 7 gb van másikon meg 9 és a laptopot úgy vettem,hogy 500 GB volt rajta,most azt a többi gigát elnyelte a linux vagy mi?
2013. okt. 31. 11:59
 3/10 Csxeba ***** válasza:

Igen, elrontottad a particionálást.

http://www.youtube.com/watch?v=7LIftoFHaU4

http://www.youtube.com/watch?v=RhIc2MncE34

és nem letelepíted, hanem fel :D

2013. okt. 31. 12:02
 4/10 A kérdező kommentje:
és akkor most meg 25 giga lesz a terület? :D
2013. okt. 31. 12:06
 5/10 soccerway ***** válasza:
mi az hogy ubuntun telepítetted a windowst? Nem inkább ubuntu mellé?
2013. okt. 31. 12:09
 6/10 A kérdező kommentje:
de de most nekem ott amikor a lemezt kellet választani kiadott 4-et és most akkor csináljak egy újat és arra menjek? és akkor vissza jön újra az 500 gb?
2013. okt. 31. 12:11
 7/10 Csxeba ***** válasza:

Figyelj

Az 500 GB HDD-t fel lehet darabolni kisebb részekre, mintha több kisebb lenne benne. Így szokták:

kb 30-80 GB windowsnak és a programjaidnak és a maradék 400+ GB az adataidnak (filmek, zenék, dokumentumok, képek). Ez azért jó, mert akkor ha elcsesződik a windows és újra kell telepíteni, akkor az adataidat nem veszted el.

Ezért látsz sok gépen egy C: és egy D: meghajtót. Ez a merevlemez két partíciója.

Namármost amikor telepítesz, akkor a CD-ről töltöd be a telepítőt, tehát Ubunturól nem tudsz windowst telepíteni.

A particionáláskor ki kell törölni minden létező partíciót: ez a haladó beállítások közt van és az előbb leírtak alapján létrehozni minimum 2 újat, NTFS-re formázva. Utána kiválasztod a rendszer partíciót és rátelepíted a windowst. Utána minden fasza lesz.

2013. okt. 31. 12:13
 8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm,megpróbálom
2013. okt. 31. 12:18
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm szépen :D megy minden :) :D
2013. okt. 31. 12:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Lubuntu 13.10 5 gigaát akar win7 20at
2013. nov. 9. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!