Miért nem ismeri fel a laptopom a memóriakártyát?
Nem ismeri fel a fényképezőgépem memóriakártyáját. Minden más mappát megjelenít róla (amiben a videók vannak + egy másik mappát is amit csak úgy rátettem), de nem jeleníti meg azt, amiben a készített képek vannak :(
Próbáltam már sajátgépből és a felvillanó ablakocskából is megnyitni, de sehogy sem jött össze, ki sem jelzi
Előre is köszönöm :-)
Ez érdekes :D És a fényképezőgép látja a képeket? Sajátgépben jobb klikkelj a kártya ikonjára, és Formázás...-ra menj rá
A Fájlrendszernél mit ír? Ilyesmi lesz: Fat32, NTFS, Fat16
Vigyázz, hogy a formázás ablakot X-eld ki vagy mégsézd, véletlenül se OK-zz vagy nyomj a Formázás gombra, mert akkor minden adatod elveszhet
Szia!
A f.gépben minden oké, látom az összes képet, stb. A memkártya behelyezése után felugrik a kis ablak, hiába nyitom meg a mappákat, nincs benne kép.
Megcsináltam, amit mondtál, FAT32-t írt ki. Ilyenkor mi a teendő?
Guglizgattam egy kicsit. Elvileg van egy vírus, ami csinál ilyet, de ha minden igaz a gépeden nincs rajta, mivel csak akkor engedi megnézni a fájlokat a fertőzött memóriakártyán, ha a gép, amivel meg akarják nyitni, az is fertőzött...
Szóval van vírusfigyelőd? Ha nincs, ajánlom az Avast!-ot. Azon van kifejezetten cserélhető média vizsgáló szolgáltatás, az lefuttatnám rajta a helyedben.
Alternatív megoldás: ha adatkábellel is össze lehet kötni a gépeddel a fényképezőgépet, akkor szedd át adatkábelen, majd a fényképezőgéppel formáztasd le a memkártyát
Alternatív megoldás 2: csinálj egy LiveUSB-t, amire Linux Mintet telepítesz. Próbáld meg Linuxról elérni és kimenteni az adatokat, majd formázd úgy, ahogy alternatív 1-ben leírtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!