Szeretnék egy 2 TB-os külső merevlemezt. Nagyon bonyolult a használata?
Abszolút nem értek hozzá, ezért szeretnék segítséget kérni.
Van egy csomó sorozatom, kb. 500 GB-ot foglalnak most el DVD-ken, gépen. Már nem tudom őket hova pakolni, ilyenek tárolására alkalmas egy külső vinyó? Könnyen tönkremegy? Mekkora valószínűsége van, hogy elvesznek róla az adataim? Jobb, mint a DVD-re írás? Könnyű, egyszerű használni? Mit ajánlotok, ami jó minőségű és viszonylag olcsó?
Én írom a kontrát.
Még mobilrack korában szoktam rá a külső vinyóra és azóta is használom.Használata praktikus és könnyű.USB-vel csatlakoztatod és kész.Amit nem szeretek benne az a 3.5 találmány ami nagy otromba és külső tápot igényel.Ha otthoni használatra akarod és nem hordozásra akkor egyetértek az előttem szólóval hogy inkább rakd be a gépbe és megspóroltad a külső ház árát.
Amit szeretek az a 2.5 változata. Kicsi hordozható táp nélküli és a sebessége amióta kitalálták az USB 3.0-át több mint jó.Minden vinyó akkor sérülékeny ha éppen be van dugva(pörög) és megütik vagy leejtik.Ez nem azt jelenti hogy ha nem használod focizni lehet vele.Nálam még egy sem sérült és igen arra találták ki amire akarod használni.Ami hátránya van a 2.5-ös vinyónak hogy 1TB-ig gyártanak csak mert USB-n keresztül kapja a tápot és jelenleg ez a felső határ.Ami az én legjobb külsőm volt az a Freecom Mobile Drive MG 1 TB és ami a legrégebbi az egy toshiba 750 GB-os 2.5 vinyó egy noname házban.
Nem azt írtam, hogy mind tönkremegy, hanem azt hogy a vinyóhibák nagy részét külső vinyók produkálják. Itt szinte csak külső vinyókra panaszkodnak...
Aztán mindenki arra esküszik, amire akar...
Fehérsrác.
A külső vinyókban is belső vinyó van csak külső tokozással.Mint írtam ütéstől működés közben szinte garantált a hiba vagy szabálytalan leállításoktól.
Azt hogy van egy rakás idióta aki dobálja illetve kirángatja az USB-t és utána megkérdezi itt a gyakorin hogy miért ment tönkre az van.Megfelelő minőségű vinyok nem halnak meg csak úgy.Mai napig van működő 1GB-os vinyóm.Lehetne ragozni a helyes használatát de 1 biztos-ne csinálj vele olyat amit egy belső vinyóval nem csinálnál és hosszú életű lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!