Alvó állapotban, hogy tudom megoldani, hogy egy elosztó ne kapjon áramot?
Van a PC-m, amit éjszakára alvó állapotba rakok, főleg a hangja miatt, viszont van 3 külső diskem is (+ a hangfal), amik egy külső elosztóról kapnak áramot. Mivel ezek is hangosak, ezért azt szeretném megoldani, hogy amint alvó állapotba kerül a gép, akkor ez a 3 disk is kikapcsoljon.
Egyelőre olyan megoldást alkalmazok, hogy egy távirányítóval lekapcsolom az elosztót, viszont könnyebb lenne, ha rögtön kikapcsolna az elosztó.
Hogy tudom ezt megoldani? Köszönöm a válaszokat :)
Olyasmi relé kéne neked, amit PC-ről egy utasítással tudsz ki-bekapcsolni.
Guglival így próbáld: pc relay port
Vegyél egy ilyen elosztót.Ilyen van nekem is.Ha a számítógép kikapcsol, vagy alvóállapotba kerül, minden más perifériát is kikapcsol.(Master/slave)
Köszönöm eddig a válaszokat.
"pc relay port"-ra nem nagyon találtam működő megoldásokat
Utolsónak: Ez az elosztó úgy működik, ha nem ad áramot a Master, akkor a többi is kikapcsol? Vagy inkább ha nem ad 'annyit'? Mert alvó állapotban is kell áram a gépnek, így nem tudom mennyire lenne hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!