Nem indul időben a gép. Hőmérsékleti bajok lehetnek?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Korábban feltettem ezt a kérdést. AsRock N68-VS3 UCC edition alaplap, 2x4 GB 1333 MHz RAM, nVidia GT440 1 GB 128 BIT VGA, Seagate Barracuda S2 7200 RPM 160 GB HDD, Optikai meghajtó nincs bekötve, AMD Phenom II X3 450 (oldott 4-ik maggal: AMD Athlon II X4 B50) CPU, régi tápom, amire azt mondták ez volt a ludas, még sem ez volt...: FSP ??? 250 W, mostani tápom, 1 napos, minden klappol, de a probléma fenn áll: Chieftec GPA-500S8 500W. Egyéb infó nem jut eszembe, de gondolom fölösleges. Mondom mi a gond, amit a tápcsere nem oldott meg... A gép reggelente ha alacsonyabb lenne a hőmérséklet mint 20 C akkor nem indul el. 20 felett elindul. Régebben azt mondták a haldokló táp lesz a bibi, cseréljem minél hamarabb mert ha elpusztul viszi a konfigot. Lecseréltem, a probléma megmarad és nézek gülü szemekkel hogy mitévő legyek. Most mondok egy érdekeset. Ha kikapcsolom a HDD 12 CM es ventijét, és hamarabb bemelegszik a gép, hamarabb is kapcsol. Ezt onnan tudom hogy mikor ráleheltem a VGA ra, illetve az Onboard Chipset re, 5 perc helyett 20 MP alatt beindult. És itt esett le az állam. Szóval véleményem szerint anno is nekem volt igazam és a hőmérséklettel volt baj. De azt mondták azzal nincs, csupán a hidegben jelentkezik a táp ezen problémája. Ezek szerint nem. Akkor tud valaki egyéb ötletet mi lehet a baj? Bios beállítás lehet? Mit keressek, vagy hol lehet a gond? Nem régi konfig, tökéletesen működik (DVD meghajtót leszámítva, ezért sincs bekötve, de ha be is van, ezen probléma így is úgy is fenn áll), szóval nincs ötletem mitévő legyek. Jártas, tapasztalt emberek válaszát kérném szépen, akik tudják a probléma forrását, a megoldást, vagy csupán tapasztalták a problémát, és sikerült megoldaniuk. Előre is köszönöm.2013. okt. 18. 11:31
11/16 anonim válasza:
Azért valljuk be, ez egy elég speciális probléma.
A hiba lehet szoftveres, vagy hardveres.
Ha szoftveres, egy win újratelepítés megoldhatná.
Ha hardveres, akkor mese nincs cserélgetni kell az alkatrészeket, míg ki nem derül melyikkel van gond.
(A tápot már kizártad, csak így tovább! Én a vinyóval folytatnám.)
Vagy még egyszerűbb egy szervizre bízni, ahol megfelelő műszerek állnak rendelkezésre.
12/16 anonim válasza:
Időnként klikkelj a "Kérdés kiemelése" opcióra, mert korántsem biztos, hogy olyan sokan olvasták, mint az kívánatos.
13/16 A kérdező kommentje:
Igen folyamatosan kiemelem, win újratelepítés megvolt, de ugye rendszer töltés előtt jelentkezik a hiba. Próbálnám én letesztelni, de hát nincs váltó alkatrészem :S A probléma pedig, szervizbe hiába viszem, nem mondhatom hogy most teremtsetek mesterségesen 20 c alatti szobahőmérsékletet, különben nem jelentkezik a probléma :S Azér köszi a válaszokat.
2013. nov. 10. 18:54
14/16 A kérdező kommentje:
Nem foglalkoztam vele, nem tudtam mi a baja, hát nem figyeltem rá, mert egyszerűen nem tudtam rájönni... Egyszer csak arra gyanakodtam, amire egyébként nem figyeltem volna fel, és még is. A RAM volt a hibás. Az egyik RAM om miatt volt kékhalálom, és amiatt nem indult a gép időben, sőt, a DVD meghajtóm se működött tőle (ezt onnan tudom amióta ki van véve a hibás RAM, minden működik). 1 dolgot nem értek csupán, hogy jön ide a hőmérséklet, mert többszörösen teszteltem, és nagyon is köze van hozzá o.O
2013. dec. 21. 11:09
15/16 anonim válasza:
#11: "Ha hardveres, akkor mese nincs cserélgetni kell az alkatrészeket, míg ki nem derül melyikkel van gond. "
Örülök, hogy megoldódott! Kellemes Ünnepeket! :D
16/16 A kérdező kommentje:
Köszi, viszont ^^
2013. dec. 22. 11:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!