Nem indul időben a gép. Hőmérsékleti bajok lehetnek?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Korábban feltettem ezt a kérdést. AsRock N68-VS3 UCC edition alaplap, 2x4 GB 1333 MHz RAM, nVidia GT440 1 GB 128 BIT VGA, Seagate Barracuda S2 7200 RPM 160 GB HDD, Optikai meghajtó nincs bekötve, AMD Phenom II X3 450 (oldott 4-ik maggal: AMD Athlon II X4 B50) CPU, régi tápom, amire azt mondták ez volt a ludas, még sem ez volt...: FSP ??? 250 W, mostani tápom, 1 napos, minden klappol, de a probléma fenn áll: Chieftec GPA-500S8 500W. Egyéb infó nem jut eszembe, de gondolom fölösleges. Mondom mi a gond, amit a tápcsere nem oldott meg... A gép reggelente ha alacsonyabb lenne a hőmérséklet mint 20 C akkor nem indul el. 20 felett elindul. Régebben azt mondták a haldokló táp lesz a bibi, cseréljem minél hamarabb mert ha elpusztul viszi a konfigot. Lecseréltem, a probléma megmarad és nézek gülü szemekkel hogy mitévő legyek. Most mondok egy érdekeset. Ha kikapcsolom a HDD 12 CM es ventijét, és hamarabb bemelegszik a gép, hamarabb is kapcsol. Ezt onnan tudom hogy mikor ráleheltem a VGA ra, illetve az Onboard Chipset re, 5 perc helyett 20 MP alatt beindult. És itt esett le az állam. Szóval véleményem szerint anno is nekem volt igazam és a hőmérséklettel volt baj. De azt mondták azzal nincs, csupán a hidegben jelentkezik a táp ezen problémája. Ezek szerint nem. Akkor tud valaki egyéb ötletet mi lehet a baj? Bios beállítás lehet? Mit keressek, vagy hol lehet a gond? Nem régi konfig, tökéletesen működik (DVD meghajtót leszámítva, ezért sincs bekötve, de ha be is van, ezen probléma így is úgy is fenn áll), szóval nincs ötletem mitévő legyek. Jártas, tapasztalt emberek válaszát kérném szépen, akik tudják a probléma forrását, a megoldást, vagy csupán tapasztalták a problémát, és sikerült megoldaniuk. Előre is köszönöm.2013. okt. 18. 11:31
1/16 A kérdező kommentje:
Még azért levázolnám a probléma menet ciklusát: ha a gép nem azonnal indul (mindegy mennyi késéssel), akkor azt írja a bios, nem sikerült időben elindulnia a rendszernek, és a Bios ba küldött volna, erre lenne 10 MP m hogy belépjek. Nem lépek be, mert nem tudom min kellene módosítani, vagy hol a hiba, és tovább engedem, szóval nem avatkozok bele. Elkezdi tölteni a Win7 64 Bit OS-t, és a WinLoad nál egy kékhalál, de olyan gyors villanásban hogy a mobilommal sosem tudom lekapni időben (5 Mx, AF, sajna lassan reagál, de ha hamarabb is kezdem el, sosem sikerül kiszámítani mikor jön ki a kékhalál). Ezután van egy auto reset igaz, majd azt kéri indítsam a Hibakeresőt ami megpróbálja javítani a Win t, vagy indítsam a Win t normál állapotban, ahogy alapból is akartam. A normálra megyek, ekkor bekapcsol, a hiba megszűnik, és mivel már kellp melegek az alkatrészek (gondolom ez a gond), egy reset után is szépen bekapcsol. Nem tudom mihez kötni a hibát, hol lehet a baj, már régóta fenn áll, és azt hittem majd a táp csere megoldja a bajt, de nem így lett.
2013. okt. 18. 11:39
2/16 anonim válasza:
A feloldott 4. mag nem okozhatja a problémát?
3/16 A kérdező kommentje:
Sajnos nem az volt, ezt már néztem :/ Valamilyen hőmérséklet kontrollra gyanakszok, ami nem csak fölfelé hanem lefelé is védi a gépet, bár akkor nem érteném, 20 fok alatt mi baja lehetne...
2013. okt. 19. 08:31
4/16 levis56 válasza:
Említeted a biost is a problémádra,ha visszaállítanád alaphelyzetbe esetleg megoldódna ha ott van valami elállítva. Bios>optimized defaults nálam F3 gomb.
5/16 A kérdező kommentje:
Tudom, próbáltam. Alap helyzet, akkor elem kivétele, de hiába teszek mindent alapra még manuálisan is, mert eleve emlékszek mi hogy volt, sajnos nem oldódott meg :/ Most kikapcsoltam a Boot Failure Guard ot, de a Count okat nem lehet, meglátom holnap reggel mi lesz, mert ma sokat kell töltsek, és amúgy sem érkezne lehülni, pláne hogy felmelegedett a szoba :S
2013. okt. 21. 13:33
6/16 A kérdező kommentje:
Levideóztam a gép indulását, és sikerült elkapni a videón azt a pillanatot mikor megvillan a kékhalál:
2013. okt. 24. 10:17
7/16 A kérdező kommentje:
http://www.youtube.com/watch?v=ge79lQc5afo&feature=youtu.be
Itt a videó, ezen látszik a folyamat (mikor a kékhalál után újraindult és rámutattam a normál indításra, és ismét reset volt, az csupán én voltam, hogy a biosba lépjek), illetve a bios beállítások is láthatók (többnyire). Remélem látszik minden, csak mobil volt kéznél :S
2013. okt. 24. 13:00
8/16 anonim válasza:
Mikor átállítottad a BIOS-ban a Primary Graphics Adaptert PCI-ról PCI-E-re nem javult meg? Mintha tovább ment volna,de a videónak vége lett.
9/16 A kérdező kommentje:
Igen tovább ment, de az amúgy is megtette volna, mert ha hibásan is de beindul, a reset után már normálisan fut. Mai reggelen is beindult, de csak mert 21 fok volt a szobában, tegnap 19.5 ön már várni kellett egy fél percet, ami nyakig elég volt hogy kékhalált kapjak :S
2013. okt. 25. 08:35
10/16 A kérdező kommentje:
Számtalan ember fordul meg itt, meginten csak egy jópáran elolvassák ezt a kérdést, megadtam minden infót amit lehetett, se egy tapasztalt ember, senki de senki nem tud választ adni mi lehet a baj? :(
2013. nov. 9. 10:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!