Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet-e SSD-t vagy HDD-t,...

Lehet-e SSD-t vagy HDD-t, SATA-eSATA kábellel az alaplap hátsó-külső eSATA portjába csatlakoztatni?

Figyelt kérdés

Elfogyott az 5 SATA port az alaplapomon, ez megoldás lehet?

Alaplapom :

[link]

Köszönöm!

#HDD #SSD #sata-esata
2013. okt. 18. 11:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Vannak külső hdd házak,amikbe lehet sata vinyót rakni és van esata kivezetésük.

A gond az ,ha jól tudom, hogy az esata portok többsége nem látja el táppal a vinyót. Szóval olyan ház kell ,ami tápot is ad a vinyónak. Bár létezik néhány alaplap,de ez a speckóból nem derült ki számomra,hogy tápot is ad az esata-ra.

[link]

2013. okt. 18. 11:31
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ajjaj, azt hiszem teljesen félreérthetővé fogalmaztam a kérdésemet. Szóval ez egy belső, házon belüli SSD vagy HDD lenne, ami a belső tápról kapna áramot, és belülről, hátulra kivezetve szeretném sata-esata kábellel rákötni az alaplap hátsó eSATA portjára.

Ez így megoldható? Szóval a hátsó eSATA port az használható úgy, mint egy belső SATA?

Köszönöm!

2013. okt. 18. 11:59
 3/8 anonim ***** válasza:
Hmm,tehát most nincs elég sata portod,csak hogy tisztán lássunk?
2013. okt. 18. 12:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Így van, írtam is, elfogyott az 5 db. sata port. Tudom, hogy lehet kapni sata-kártyát, ami PCI-os, de olcsóbb és egyszerűbb lehetne egy sata-esata kábel, amit belülről kivezetnék hátulra, ha ez megoldható. Áramot belülről kap a vinyó.
2013. okt. 18. 12:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Űdv! Na sikerült a passzív esata tó sata kábellel eredményre jutni?
2016. nov. 28. 13:00
 6/8 A kérdező kommentje:
Üdv! Igen, vettem egy e-sata kábelt, és az eredeti elgondolás szerint kívülről bevezettem a HDD-hez, és azóta is így működik. :)
2016. nov. 28. 13:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Remek!

Na és hogyan adtál neki tápfeszültséget? Vagy a hátlapi e-sata -d eleve Power e-SATA ?

2016. dec. 17. 17:56
 8/8 A kérdező kommentje:
A tápellátás belülről jön, se szeri, se száma a belső táp csatiknak, pláne, hogy van benne valahol elosztó-kábel is. :)
2016. dec. 17. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!