Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy hogy kell előkészíteni...

Hogy hogy kell előkészíteni egy vektorgrafikát plotterre? Mire kell figyelni, milyen formátumot kezel egy plotter/vágóplotter?

Figyelt kérdés
plotter corel illustrator

2013. okt. 17. 07:31
 1/8 coopper ***** válasza:

Szia.

Tudomáson szerint a plotterek külön nyelve van és ha minden igaz ez a HPGL : [link]

De ha egy windowzos operációs rendszert futtató számitógép vezérli a plottert, akkor csak arra kell figyelnet szerintem, hogy mérethelyesen történjen a rajz/vágás erre szerintem tökéletes a PDF formátum.

De ott érdeklődj ahol nyomtatni/vágatni akarsz, hogy milyen formátumban kérik a cuccot.

Sok sikert.

Üdv.

2013. okt. 17. 10:52
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ, csak plotterrel kellene dolgoznom és nemtudom, hogy kell kezelni. erre szeretnék választ kapni.
2013. okt. 17. 18:36
 3/8 coopper ***** válasza:

Szia.

Szinte ugyan úgy mintha printerrel dolgoznál.

Annyi megkötés azért van, hogy annyi szint és olyan sok vastag vonalat nem nagyon tud kezelni. (Modjuk plottertől is függ, amit irtam az a "tollas" plotterekre vonatkozik).

Neked elvileg semmi dolgod sincs, csak a plotter illesztó programját feltelepiteni, és nyomtatáskor a plottert választani "nyomtatónak"

Sok sikert.

Üdv.

2013. okt. 17. 18:52
 4/8 A kérdező kommentje:
elnézést nem írtam... vágóplotterre gondolok.
2013. okt. 17. 19:02
 5/8 coopper ***** válasza:

Szia.

Itt olvasgass : [link]

Azt irják, hogy Corelből vagy Ilusztrátorból simán lehet nyomtatni a "plotter"

Sok sikert.

Üdv.

2013. okt. 17. 19:13
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a linket, én is olvasgattam, de konkrét választ nem találtam, pl, hogy corel-ből közvetlen lehet-e vágni és milyen beállítások kellenek hozzá, vagy hogyha nem lehet milyen formátumot kell csinálni a vágóplotter szoftveréhez
2013. okt. 17. 19:19
 7/8 coopper ***** válasza:

Szia.

Ha tudod a plotter tipusát, akkor próbáld meg letölteni a felhasználói kézikönyvét abból sok minden kiderül.

Itt van egy kézikönyv : [link]

Sok sikert.

Üdv.

2013. okt. 17. 19:35
 8/8 Drone007 ***** válasza:

Az, hogy a plotter milyen formátumot kezel, az tipusfüggő. Dolgoztam jó Roland tipussal, ami kezelt bármilyen vektorgrafikus formátumot, sőt, még a Word-ben kirajzolt vektoros ábrákat is vágni lehetett vele, és egyszerűen úgy működött mint egy nyomtató, vagyis a nyomtatásra küldött anyagot értelmezte, és a vektoros elemek vonalai mentén vágott.

De dolgoztam kínai vágóplotterrel is, ő csak a saját formátumát volt képes vágni, amibe ai formátumú vektoros képet lehetett importálni. Viszont sok egyéb trükköt is tudott.

Mindenképpen a vágóplotter dokumentációját kell megszerezned, mert így látatlanban senki nem tud segíteni. Legalább a tipusát írd meg.

2013. okt. 18. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!