Mi a véleményetek Dell Inspiron 3737 notebookról?
Cél kollégiumba film zene játék videó vágás stb.
konfig:
Gyártó:
Dell
Család:
Inspiron
Modell:
3737
Processzor típus:
Intel Core™ i7
Számozás:
4500U (összehasonlítás)
Mag neve:
Haswell
Memória méret:
8GB
Memóriabővítés
Frekvencia:
1600MHz
Merevlemez méret:
1TB
SSD kombó
Tipus:
HDD, 5400rpm
Kijelző méret:
17.3
Pixelhiba garancia
Felbontás:
1600 x 900
Tipus:
HD+ LED fényes TFT
Videókártya gyártó:
AMD
Tipus:
Radeon HD 8870M (összehasonlítás)
VRAM mérete:
2GB
Operációs rendszer:
Linux
Operációs rendszer
Család:
Ubuntu
Garancia időtartam:
3 év
Laptopszalon garancia
Tipus:
szervizgarancia
Csatlakozók (adatátviteli eszközök):
USB port:
2 USB 3.0 és 2 USB 2.0
HDMI:
igen
Kártyaolvasó:
Igen
LAN:
10/100
WLAN:
802.11 b/g/n
Bluetooth:
4.0
Webkamera:
1 MP
Egyéb jellemzők:
Optikai meghajtó típus:
DVD Super Multi
jellemző:
Kétrétegű +/- DVD-író és olvasó
Akkumulátor cellaszám:
6 cellás
Billentyűzet:
Magyar + numerikus pad
Audio:
HD Audio
Szin:
Fekete
Tömeg:
2,7 kg
Jellemző:
65 Wattóra
hat szerintem az oprendszer ami er valamit a gepbol. Marmint men rossz masina de a delleket ismerven baromira tularazott lehet. i7 meg altalaban gyorsabb az i5-nel de mivel mindegyikbol tobb generacio van (4) es mindegyikbol van egy rahedli ez sem feltetlen igaz. i5-bol csak 2 magos van, de i7-bol sem mindegyik 4 magos. Es i5-bol is van magas orajelu (3Ghz) koruli mig i7-bol is van 2-alatti. Szal nem torvenyszeru. annyi talan elmondhato az i7 javara, hogy a cache memoriaja tobb mint az i5-nek. De az a legegyszerubb ha megnezed a procit az intel oldalan (ark.intel.com), illetve ha benchmark erdekell akkor itt:
Hello!
Kb 1 hónapja vettem 3737-est mert jó videókártya van benne, és ha nem játszol rajta, akkor a cpu integráltját használja, amivel nálam 4 órákat is kibír 17 colos kijelző ellenére. A teljesítményével meg vagyok elégedve ennyi pénzért. Próbáltam rajta néhány újabb játékot, pl crysis 3 mediumon 30 fps-el simán elmegy, ac: black flag-nél már inkább 26 körül, de még játszható az is. Tehát nem az a kifejezetten felső kategóriás gamer gép, de én 197ért vettem, és nálam ennyit megért.
Ami negatívum, hogy dell honlapján nem is voltak driverek ehhez a típushoz, és mikor érdeklődtem hogy honnan töltsem le, akkor másolták oda egy másik laptop drivereit amik ezzel kompatibilisek. Ráadásul win8on kívül semelyik oprendszeren nem volt hibamentes a telepítése a drivereknek. Még win 8.1-en sem, de ez betudható annak, hogy még csak alig jelent meg és készülnek az új driverek hozzá, remélem így van, mert szeretném a frissebb oprendszert feltenni, de most nincs időm arra, hogy ha még mindig inkompatibilisek a driverek, akkor visszategyem a mostanit. Aki esetleg használ ilyen laptopot és win8.1et tett fel, írja meg tapasztalatait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!