Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ki tudja hajtani a procim a...

Ki tudja hajtani a procim a 7790-es videókártyát?

Figyelt kérdés
Tervbe van most egy sapphire 7790 1gb gddr5 dual-x oc videókártya vásárlása. Gondoltam beújítok így GTA5 meg BF 4 re. A mostani 6670-em már elég gyengécske. a processzorom: intel core i3 2120 3.3GHz. Ki tudná pörgetni? nagy javulás lenne teljesitményileg? Előre is köszi.

2013. okt. 14. 14:43
 1/9 Osynho ***** válasza:
Milyen felbontás? Elég jelentős lenne a gyorsulás.
2013. okt. 14. 15:19
 2/9 anonim ***** válasza:

Ettől a kihajtás témától el lehetne már kicsit szakadni...

Ahhoz, hogy egy játék szaggatás nélkül fusson, grafikus teljesítményre van szükség, ami a vga-n múlik, nem a processzoron. Ha nagy felbontáson és részletességen játszol, a vga-nak kell számolnia, nem a processzornak. A processzor szerepe akkor lép be, amikor alacsony részletességen játszol valamivel, hogy minél több FPS-t produkáljon a játék, ma már ennek nincs jelentősége.

az i3-2120-ast pedig mindennek lehet nevezni, csak gyengének nem, én 7850-et vennék, ha van rá plusz pénzed.

Ha raknál mellé egy GTX 780-at, minden játék fulHD-ban full részletességgel menne, a processzorodtól függetlenül. Persze nem rakok már egy 200K-s vga-t egy ilyen procihoz, de ha mégis, minden menne maxon.

2013. okt. 14. 15:41
 3/9 anonim ***** válasza:
Én GTX 650 Ti BOOSTot vennék, 7790 árán van, és HD7850 teljesítménye.
2013. okt. 14. 15:44
 4/9 Osynho ***** válasza:

"Ha raknál mellé egy GTX 780-at, minden játék fulHD-ban full részletességgel menne, a processzorodtól függetlenül"

Az lehet, csak a vga nem lenne kihasználva, ergo kidobott pénz, amit egy gyengébb vga-hoz képest a 780-ért adsz. :)

2013. okt. 14. 15:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Mit értesz ez alatt, hogy nem lenne kihasználva? Hogy 45 FPS-ed van ott, ahol 95 lenne? Ez a lényeg, hogy sok FPS-ed legyen? Egy 7790-el ugyanott ugyanolyan grafikán meg lenne 3 FPS-ed, akkor hol a probléma?

Persze, van a processzoroknál egy alsó határ, ami alá nem lehet menni, de az i3 ettől baromi messze van azért.

2013. okt. 14. 16:32
 6/9 Osynho ***** válasza:
azt értem ez alat, hogy (csak példának irom), egy gtx780 annyi fps-t hoz i3 mellett, mint egy gtx770. igy, amit pluszban fizetsz az erosebb vga-ert, az kidobott penz. persze ez sarkított pelda, es egyebkent is program függő a cpu igeny. egy olyan jatek, ami szepen dolgoztat tobb magot is, az i3 le fog maradni.
2013. okt. 14. 16:43
 7/9 Osynho ***** válasza:
abban egyetértek, hogy kar a sok felesleges fps-t hajszolni, de akkor nem is kell csúcs vga-t venni (azert egy crysis3 szepen kifekteti az erosebb kártyákat). viszont, ha mar ilyen vga-t vesz az ember, akkor használja is ki. szerintem.
2013. okt. 14. 16:45
 8/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszi, amúgy szerintetek az említett 7790 es kártya megfelel? vagy milyet ajánlotok?
2013. okt. 14. 21:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha van pénzed 7850-re, hosszabb távon jobban jársz vele, de én bevárnám az új R9-eseket, mert szerintem az R9 260 a 7850 árán lesz és baromi jó vétel.
2013. okt. 15. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!