Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek van ennek értelme...

Szerintetek van ennek értelme konfig építésénél?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy az alkatrészek többségét használtan próbálom beszerezni. Igaz idő kell hozzá, mert ki kell várni, hogy legyen eladó a kiszemelt példányból, viszont féláron hozzá lehet jutni az alkatrészekhez. Ez mennyire biztonságos megoldás? Fél, 1 év alatt mennyit használódnak a főalkatrészek (CPU, videokártya, stb) normál használat mellett? Az én számítógépem már 5 éve üzemel hibamentesen, szóval ebből gondolom, hogy ez a dolog kifizetődő is lehetne. Ezentúl a gyártók 3+ év garanciát adnak lassan mindenre, szóval ez is csak erősíti a dolgot. Ha esetleg túlhúzzák az alkatrészeket, az mennyiben csökkenti az élettartamot? Ti mit gondoltok erről az egészről, megérné?
2013. okt. 5. 15:16
 1/3 soccerway ***** válasza:
használtan mindig olcsóbb és így érdemes venni, főleg videókártyát. A tuning csökkentheti az élettartamot, kérdés hogyan tuningolt az illető. fél egy évet kicsit sok használt alkatrészeket gyűjteni, egyszerre érdemes megvenni hogy ki is tudd próbálni.
2013. okt. 5. 15:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Én használtan szerzem be a videokártyát, processzort, néha a memóriát, házat, ha van egy jó ajánlat.

Mindíg újonnan HDD, ODD, mert a winchestereknél jobb szeretem ha nincs előélete a cuccnak, az optikai meghajtók meg erősen kopó eszközök.

Mindíg belekalkulálom, hogy nekem mostantól az éppen kifutó szériám lesz, azzal a hátránnyal, amit ez jelent.

Viszont ahogy írod is, simán ha nem is féláron, de úgy 40%-kal olcsóbban hozzájutok a hardvereimhez.

2013. okt. 5. 15:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Kiegészítés:

Hál' istennek mindíg lehet számítani azokra, akiknek csak a legújabb és legjobb felel meg, mert ők akár veszteséggel is állandóan fejlesztenek. (ugyanez van a telefonoknál, de az egy másik kategória)

Így vettem FX-6100 -as proceszort 14K-ért, HD7770-es videokártyát 19K-ért.

2013. okt. 5. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!