Szerintetek van ennek értelme konfig építésénél?
Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy az alkatrészek többségét használtan próbálom beszerezni. Igaz idő kell hozzá, mert ki kell várni, hogy legyen eladó a kiszemelt példányból, viszont féláron hozzá lehet jutni az alkatrészekhez. Ez mennyire biztonságos megoldás? Fél, 1 év alatt mennyit használódnak a főalkatrészek (CPU, videokártya, stb) normál használat mellett? Az én számítógépem már 5 éve üzemel hibamentesen, szóval ebből gondolom, hogy ez a dolog kifizetődő is lehetne. Ezentúl a gyártók 3+ év garanciát adnak lassan mindenre, szóval ez is csak erősíti a dolgot. Ha esetleg túlhúzzák az alkatrészeket, az mennyiben csökkenti az élettartamot? Ti mit gondoltok erről az egészről, megérné?2013. okt. 5. 15:16
1/3 soccerway válasza:
használtan mindig olcsóbb és így érdemes venni, főleg videókártyát. A tuning csökkentheti az élettartamot, kérdés hogyan tuningolt az illető. fél egy évet kicsit sok használt alkatrészeket gyűjteni, egyszerre érdemes megvenni hogy ki is tudd próbálni.
2/3 anonim válasza:
Én használtan szerzem be a videokártyát, processzort, néha a memóriát, házat, ha van egy jó ajánlat.
Mindíg újonnan HDD, ODD, mert a winchestereknél jobb szeretem ha nincs előélete a cuccnak, az optikai meghajtók meg erősen kopó eszközök.
Mindíg belekalkulálom, hogy nekem mostantól az éppen kifutó szériám lesz, azzal a hátránnyal, amit ez jelent.
Viszont ahogy írod is, simán ha nem is féláron, de úgy 40%-kal olcsóbban hozzájutok a hardvereimhez.
3/3 anonim válasza:
Kiegészítés:
Hál' istennek mindíg lehet számítani azokra, akiknek csak a legújabb és legjobb felel meg, mert ők akár veszteséggel is állandóan fejlesztenek. (ugyanez van a telefonoknál, de az egy másik kategória)
Így vettem FX-6100 -as proceszort 14K-ért, HD7770-es videokártyát 19K-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!