Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor vásárlás előtt...

Processzor vásárlás előtt állok. I7 3770K-t szemeltem ki. Olvasgattam a neten és mondták nagyon melegednek a rossz hőpaszta miatt. Gyári hűtő tudom felejtős. A lent említett hűtő elég lenne hozzá?

Figyelt kérdés
Egy arctic cooling freezer 7 pro rev.2 processzor hűtő birná 30-35 fok körül tartani üresjáratban játékoná meg 50-55?Félek kidobni kidobni pénzt az ablakon..főleg 80ezerFtot.Vagy esetleg jobban járnék egy fx 8350-el?

2013. okt. 3. 23:22
1 2
 11/13 BM-Striker ***** válasza:

A kompakt vízhűtések nem túl jók, és a 3770k-t egy jó léghűtéssel is lehet a maximális stabil órejelig(kb 4,6 ghz) húzni.

A Freezer 7-e tuningra tervezték, de Core 2 Duo-hoz.

2013. okt. 4. 16:58
 12/13 anonim ***** válasza:
Hát ahhoz is elég halovány volt, nekem volt Core2-esem is és Freezer volt rajta, nagyon gyenge tuningot bírt csak lehűteni. Nincs semmi baja a kompakt vízhűtésnek, teljesítményük egy ugyanannyiba kerülő léghűtéssel van egy szinten, cserébe halkabbak és egyenletes hőfokon tartják a processzort, nem engedik a hirtelen kiugrásokat.
2013. okt. 4. 19:39
 13/13 BM-Striker ***** válasza:

Egy jó léghűtés ventillátora halkabb, mit egy kompakt vízhűtés szivattyúja és ventilátora(i), azonkívül a kompakt vízhűtések hajlamosak elromlani (konkrétan a beépített apró szvattíúk).

Egy belépőszintű vízhűtés árán már (közel) csúcskategóriás léghűtéseket lehet kapni.

Kompakt vízhűtések csak 30 körül kezdenek jók lenni léghűtésekhez képest, mivel 15-20 fölött a léghűtése ka ér nem arányosan emelkedik a teljesítményükkel.

Egy Extreme 4 ,ami egyébként egy nagyon jó középkategóriás alaplap, amúgy sem képes olyan durva tuningra egy 3770k esetén, ahol egy 20000 fölötti hűtés indokolt lenne.

2013. okt. 4. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!