Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » EGy monitorra két DVI kimenete...

EGy monitorra két DVI kimenetes gépet rákötni hogy lehet?

Figyelt kérdés
Van valami Y-kábel vagy csak switch-el lehet megoldani? Mi a legolcsóbb megoldás? Két gépem van, és mind a kettőt szeretném rákötni, és valahogy váltani közöttük. VGA szóba sem jöhet, csak DVI. Házilag nem lehet valamit összebarkácsolni egy kis elektronikai tudással?
2013. szept. 27. 23:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Házi barkáccsal ne nagyon próbálkozzál, még a régi analóg VGA átkapcsolók sem voltak olyan tökéletesek, szellemképesek lettek ha nem árnyékoltad le rendesen.

Ami neked kell, az egy KVM átkapcsoló:

Keyboard, video és mouse átkapcsoló.

Létezik belőle 2, 4 és 8 PC-s.

Én 2 db 4-eset használok külön-külön.

2013. szept. 27. 23:39
 2/6 A kérdező kommentje:
akkor az nem lesz olcsó
2013. szept. 28. 01:26
 3/6 pinkpancser ***** válasza:

Legegyszerűbb több bemenetes monitort/TV-t használni.

Ha mégis KVM és jó minőséget akarsz akarsz akkor annak tényleg szép ára lesz, de kapsz már pár ezerért is. Csak figyelj arra, hogy DVI-s legyen, mert általában dsub szokott rajta lenni. Ja és így 1 egér és 1 bill elég lesz a 2 géphez :)

2013. szept. 28. 09:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Persze, jó lenne a két bemenet, de ha csak egy van. Tudod milyen nehéz találni 24-es, 1920x1200-as monitort, ami nem pixelhibás és megbízható? Mikor elromlott az előző, egy hónapos procedúra volt. Az jó lenne ha a bill+egér is menne vele, mert abból is két pár van és állandóan keverem őket. A DVI-t meg tudom különböztetni a D-Subtól, az embereim pedig megvannak rá, hogy beszerezzék. (amúgy én is informatikával foglalkozom, csak szeretem kikérni mások véleményét is, hátva van valami alternatív megoldás, ami nem jut eszembe). Az ilyen hálózatos, átkapcsolós dolgokba még annyira nem ástam be magam, inkább a szerelés, szervizelés, felújítás érdekel, na meg a házimozi és Hi-fi.
2013. szept. 29. 13:23
 5/6 pinkpancser ***** válasza:

Én pont a több bemenet miatt használok TV-t :) Igaz, nem 1920x1200, hanem csak 1080, viszont van dsub és 4 HDMI és még hangot is tud.

Egyébként KVM-ből itthon trendnetet és atent lehet sokat találni, de nekem egyikkel sem volt még gondom.

2013. szept. 29. 13:45
 6/6 A kérdező kommentje:
AZért kell az 1920x1200, mert a régi játékok max felbontása 1600x1200, így 1:1-ben jeleníti meg. Retro gépeket is építgetek, régi programok nem mindig szeretik a szélesvásznat, itt meg a levággással tökéletes 4:3-at kapok.
2013. szept. 30. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!