Mért nem bootol? Bios Beállítások pedig jók. Vagy nem?
Verifying DMI Pool Data ..................
DISK BOOT FAILURE , INSERT A SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
Mióta összeresztettem a másik vinymmal az új ezt csinlja ha egyedül van bent.
Ha a másik vinyó is bent van, akkor megy rendesen? Mert ha nem, akkor egy vincseszter elhalálozást tippelnék meg.
Amennyiben "működik" a másik vinyóval, akkor szerintem két dolog lehet: Vagy valami beállítási (talán jumperelési (ha ide-s)) gond ilyesmi, vagy pedig azt tippelném még meg, hogy valahogy átkerültek a boot cuccok a másik vinyóra. Melyiken van egyáltalán a rendszer? Mert akkor szokott még ilyen hibát írni, hogyha nincs rendszer a gépen...
Ja, értem.
A jumperelést én beállítanám rendesen, mert van olyan alaplap amelyik nem szeresse. Pl a munkahelyi gépem is vígan elrohangál, úgy hogy minden CS-re van nyomva, de pl az itthoni gépem, már nem szeresse. Itthon mindent be kell lőnöm a hierarchia szerint (PM, PS, SM, stb)
Lenne még egy tippem: felülírta az mbr-t a másik OS. Próbálj meg egy olyat, hogy berakod magába a 160-ast, aminek mennie kellene, aztán beteszel egy xp telepítőt, elindítod mintha telepíteni akarnál vindózt, de a legelső menünél telepítés helyett a Javítás opciót választod. Ekkor bejön egy DOS prompt, ott meg kell adni a Rendszergazda jelszavát (ez általában nincs beállítva, szóval simán csak entert nyomsz), ekkor hozzá fogsz férni a vinyóhoz egy DOS parancssoron keresztül. Futtass le a C: meghajtón egy dir parancsot, hogy lássad, kb megvan-e minden fájl, könyvtár, ami szükséges (boot.ini, ntldr, Windows mappa, stb). Aztán ha rendben találod a dolgot, akkor futtasd le a fixmbr parancsot (ez újraírja az mbr-t a C-n lévő OS szerint). Megerősítést fog kérni, azt erősítsd meg, aztán lefut, kiírja, hogy kész. Ezután az Exit paranccsal újraindítod a gépet és próbáld meg, hátha akkor elindul a szekér.
Ha ezután se megy, akkor tovább gondoljuk. :-)
hát hallod.... akkor passz. Innentől máz azok a dolgok következnek, amihez egy másik számítógép is kell, hogy lepróbáld a cuccokat (kábel,vinyó, stb).
Merre laksz? Van egy kis szervizem itthon, bár most éppen fogytán vagyok a működő alaplapokból. xD Viszont szeretem a kihívásokat.. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!