Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD FX-4100 64C-foknál vissza...

AMD FX-4100 64C-foknál vissza vissza teljesítményből ez normális?

Figyelt kérdés
Alapjáraton 4GHZ-n megy a procim. Amint eléri a 64C-fokot, egyből vissza vesz 2,1 GHZ-ra, játékoknál ugye ez laggolás ként érzékelhető. Proci hűtöm, CM 612s azért annak csak meg kéne rendesen hűtenie e nem ?

2013. szept. 26. 06:13
 1/8 anonim ***** válasza:
biosba kilehet kapcsolni h ne vegye vissza de nézd meg h jól van e rajta a hűtő
2013. szept. 26. 06:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Elméleti síkon az jól van rajta legalább is szerintem, mert alapból a gép 40-46C között ugrál ami szerintem std. Boisban találkoztam "CPU Tehermal Thortle" csak olyan hülyén jelzi, mert ugye van kikacsolás, automata és utána mg százalékos meg adás. 12,5%- 25%.... stb. ÉS nem tudom hogy ez minek a %-a.Ugye alapból Automatán van.
2013. szept. 26. 07:08
 3/8 anti paladin ***** válasza:

Nehogy kikapcsold biosban a hővédelmet. 70 fok a max üzemi hőmérséklet, ha kikapcsolod egy idő után megadja magát a proci. Ilyen ötletet...

Állítsd vissza a gyári órajeleket. Tuninggal valami 110W körül zabálhat az az apróság, lehet nem elég hozzá az az 1300 rpm-es venti.

2013. szept. 26. 07:08
 4/8 A kérdező kommentje:

igazából így megy most a gép.

Normál módban: órajel: 3,6GHZ hőfok alapból: 44-55

játék közepen 59-64 tiltás

OC módban : órajel 4ghz hőfok alapből 37-42

játék közben 49-52 1 óra játék után.

Az a vicc, hogy pár órája használom OC-.ban ás úgy tűnik így jobban működik gép, mint Normal módban ez még is hogy lehetséges ?

2013. szept. 26. 07:15
 5/8 anti paladin ***** válasza:
Az tényleg fura. Lehet van valami beállítás ami automatikusan életbe lép ha kilövöd a turbót. Látatlanban nem tudom megmondani mi okozhatja de teszteld így. Az 52 fok már rendben van, ha azt tuningolva tartja, használd úgy.
2013. szept. 26. 07:19
 6/8 A kérdező kommentje:
Így használgatom most egy darabig és kiderül mennyire lesz jó neki. Én is csak valami olyasmit tudok elképzelni, hogy OC módban valahogy másképp használja a hűtőt az alaplap, vagy lehet oltárian nagy hülyeséget írtam :D remélem így marad a hőfok rendesen ^^
2013. szept. 26. 07:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Tényleg magy baromság ja... ha van egy jobb hűtője miért ne lehet talán az van szarul felrakva nekem az fx6100 4ghzen megy egy hyper t4 el 55 fok max ki is van kapcsolva a tdp limiter kül váltogatja az órajelet meg a túlmelegedés védelem is..
2013. szept. 26. 09:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Újrapasztáztam a procit, plusz felraktam újra a hűtőt hátha az volt neki a gond meg kitakarítottam a gépet, most alapból 30-32C között ugrál, terhelés nélkül. Remélem valóban ennyi volt csak a gond. Megnézzük terhelés alatt mennyire melegszik ^^
2013. szept. 26. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!