Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ki lehet gond nélkül cserélni...

Ki lehet gond nélkül cserélni egy AMD Athlon 64 X2 4800+ processzort egy AMD Athlon 64 X2 6000+ processzorra?

Figyelt kérdés
Asus M2A-VM HDMI alaplapom van. Leginkább arra lennék kiváncsi, hogy kell-e BIOS-t frissíteni?

2013. szept. 26. 00:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Az F3 steppinges procihoz 1001-es BIOS kell, míg a G2 steppiges verzióhoz 1803-as szükséges. A gyártó oldala szerint 5001-es BIOS-szal fogad néhány Athlon II és Phenom II procit is, amik jobbak és akár AM3+ alaplapba is átrakhatóak. Ebben az alaplapban a hypertransport lassabb, mint egy AM2+/AM3/AM3+ alaplapban azaz ennyi érvágást kellene egy modernebb procihoz bevállalni (nem tudom, hogy ez gyakorlatban észrevehetően lassító tényező-e, de ha idővel váltanál AM3+ lapra és DDR3 memókra, akkor jobb lenne nézni egy C3 steppinges Phenom II 945 procit (ezt támogatja az alaplapod maximum).
2013. szept. 26. 00:53
 2/5 levis56 ***** válasza:

[link]

[link]

Mivel mindkettő tokozása megegyezik minden további nélkül, a lapod mindkettőt támogatja.Biost nem szükséges frissíteni.

2013. szept. 26. 01:59
 3/5 A kérdező kommentje:
Tehát akkor semmi mást nem kell tennem, mint kicserélni a procit, a gépet bekapcsolni. Ezek után azonnal használhatom is?
2013. szept. 26. 13:34
 4/5 levis56 ***** válasza:
Hűtőpasztázd le majd bekapcsolás után a drivert töltsd le és elvileg működni kell.
2013. szept. 26. 14:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia nekem is hasonló lapom van,csak az enyém egy M2n sli deluxe.

Nemrég váltottam procit.

A közös a két lapban,hogy a legerősebb támogatott processzor a Phenom 2 945 x4.

Ha módodban áll,javaslom válts egy ilyen procira míg kapható,teljesítményben majdnem 4-szer jobb a 4800+-nál,tudom mert nekem is ilyen volt.

A 6000+ némileg jobb a 4800+-tól ,de mai viszonylatok közt már elenyésző a különbség.

Ezzel phenom procival,olyan mint ha megint lenne egy új gépem.

2013. szept. 26. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!