Melyik RAM a legjobb? Vagy melyiket ajánljátok inkább?
Nna. DDR3 memóriák közül melyik lehet a legjobb? Melyiknek van a legjobb időzítése?
Persze nem a tuningoltakra gondolok hanem az alap márkák közül.
Sokan a kingstont istenítik én a samsungot.
Amikor ddr1-es ramokat cserélgettem régebben a gépemben a samsung volt a leggyorsabb nem a kingston meg a hynix meg az infineon meg a kingmax.
Hatalmas külömbségek voltak a memória írás és olvasás között is!
(Everest Ultimate Edition)
A ddr3-nál is a samsung ilyen fölénnyel van valyon?
Szintetikus memória tesztekre nagyon nem alapoznék, gyakorlatban nem sokat ér. Mivel a CPU-k esetén nem a memória sávszélesség a szűk keresztmeszet, így nem számít sokat, ha egy modul magasabb órajelen jár vagy jobb a késleltetése. Ha a kettő együtt igaz, például DDR3-1333 CL11 és DDR3-1600 Cl9, akkor nyilván ez utóbbi kicsit jobban megugrik, szintetikus memória tesztekben szépen látszik az előny, de gyakorlati/hétköznapi felhasználás alatt olyan csekély gyorsulásra lehet számítani átlagosan, amit sztem észre se vesz a kedves user. APU egységek integrált GPU-ja viszont meghálálja nagyon a Dual-Chanel módot és a magas órajelet.
Véleményem szerint az azonos paraméterekkel rendelkező modulok között nincs teljesítmény különbség a márkanévtől függetlenül.
Egyébként régen dicsérték a Samsung márkájú memókat, ami nem összekeverendő a Samsung chipes modulokkal. A Kingmax/Kingdton standard memóriái ár/értékben teljesen jók, van rájuk 5 év gari és egy átlagos otthoni gépbe bővel elég egy ilyen mezei 1333/1600-as modul szvsz nem éri meg nagyon cifrázni a dolgot vagy sok pénzt kiadni egy csicsás hűtőbordával ellátott magas órajelű példányra (esetleg modern IGP mellé).
Azért szeretném a legjobbat megvenni az alapokból. Annó ddr1-nél látványos javulást tapasztaltam a samsunggal a just coas játékban.
Egyébként most egy 3x3200mhz es proci mellé akarok jó memóriát választani,ezért lényeges hogy ne gagyit vegyek. :]
"Annó ddr1-nél látványos javulást tapasztaltam a samsunggal a just coas játékban."
Ennek érdekes magyarázata lehet...esetleg kapacitás növekedés? Ennyit nem számít a RAM milyensége. Sok teszt van a neten és a RAM milyensége néhány százalékocskát jelent csak egy gépnél.
A Kingmax/Kingston nem gagyi, régi jól bevált márkák. Biztosan nem rajtuk fog múlni a géped teljesítménye. Egy kis idézet egy Prohardveres tesztből:
"Akik arra vártak, hogy a DDR3 beköszöntével a rendszer teljesítménye egy új dimenzióba emelkedik, azoknak sajnos most csalódniuk kellett, ugyanis mint láthattuk, a DDR3 nem hogy azonos, de még 25%-kal magasabb órajelen is csak éppen olyan gyors, mint a DDR2."
Itt meg vannak teszteredmények (2 oldalon keresztül). Látszik, hogy az Everes memória benchmarkja komolyabb különbségeket mutat, míg a valós teszteknél alig vagy éppen semmi difi nincs!
Egy FX-8150-es proci teljesítménye DDR3-1333 CL7 és DDR3-1866 CL9 memóriák mellett:
Szóval még mindig azt mondom, hogy legyen meg a kellő kapacitás egy elfogadott márkájú standard memóriából és csókolom, nem kell rá nagyobb hangsúlyt fektetni. A videokártya vagy a proci, de mondjuk még a tápegység milyenségével is van már mit törődni!
Hm. Értem. Akkor a legolcsóbbat veszem majd 1600mhz-esbe.
És a táp milyen legyen?
Én chieftec iarena gpa 450s re gondoltam. (9.000ft)
Felső tápos vagy alsó? Ezt mire érted? O.o
Az elöbbi kérdésedre nem válaszoltam. A just cause c. játékot direk maxra raktam annó hogy szaggasson és a samsung ramokkal nem szaggatott annyira a játék mint a többivel. :]
Ezért tartom nagyra a samsungot mert láttam a külömbséget.
Nna. Egy 2 gigás ati hd 6450 lesz a amd athlon 2 x3 mellett. Olyan táp kéne ami bírni fogja a kártyát a 3 magot a ramot (4gb 1600mhz),egy dvd írót egy memkártya olvasót meg egy világító ventit. :]
És netán ha megkapja majd vmikor a ram a párját azt is.
"Felső tápos vagy alsó? Ezt mire érted? O.o"
Hogy a számítógép házba alul vagy felül van a tápegység helye (az alsó tápos házakhoz hosszabb alaplapi és CPU tápcsatival rendelkező egységek valók).
"Az elöbbi kérdésedre nem válaszoltam. A just cause c. játékot direk maxra raktam annó hogy szaggasson és a samsung ramokkal nem szaggatott annyira a játék mint a többivel."
Ennek nem lehet az oka a márka, de ilyen kevés adatból találgatni sem lehet.
"Egy 2 gigás ati hd 6450 lesz a amd athlon 2 x3 mellett."
Ez egy alsó kategóriás kis fogyasztású kártya, ahogy fentebb is említették. A táp igénye elég gyér.
"Olyan táp kéne ami bírni fogja a kártyát a 3 magot a ramot (4gb 1600mhz),egy dvd írót egy memkártya olvasót meg egy világító ventit."
Ide valóban elég egy normális 350W-s egység. Például egy ilyen:
Értem. A gép nem játékra kell leginkább ezért nem izgat a vga. Lehet nem is veszek újat. Van egy hd 4650em 1 gigás középkategóriás karim. A 2013mas tomb raider hasít vele. Ennél jobb meg fölösleges. :]
Én egy Chieftec smart 400w ctgps400a8 tápra gondoltam. (9k) Megfelel vajon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!