Mit birok tenni a gépem cipset jével ha felforrósodik voltam szerelőnél kicserélte a pasztát rajta?
TMPIN0 : 35 °C
TMPIN1 : 29 °C
TMPIN2 : 82 °C
Chipset : AMD RD770
ideges vagyok mert félek hogy leég ha gamet futtatok rajta akk a hátsó venti langyos levegőt kb 35 fokosat fúj ki a gépházból ez normális mert eddig nem is figyeltem?
ezt írja PC wizard ez mi?
Achipsetre maximum aktív hűtést tudsz tenni.
Nekem véletlenül egy Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev 1.0) alaplapom van, ugyan ezzel a chipszettel. Elárulom, hogy ez egy hibás mérés eredménye, mégpedig a gyári processzorfeszültség miatt van.
Az én processzorom egy AMD Phenom II X4 955 BE, ami alapfeszen ~1.425V körül jár. Ha ezen a feszen hajtom a processzort, akkor nekem is 80-80°c -t mér, azonban ha kézzel beállítom 1.275V-ra a feszültséget, ugyan úgy stabil, de sokat javít a hőmérsékleten és máris normálisan mér a hőmérő is, mégpedig kb fele annyit mint egyébként.
De még ha tényleg annyi lenne is a chipseted, normálisan kell mennie - nem kell foglalkoznod vele. Én is izgultam régen, de fölösleges volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!