Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen gamer ideokartyak jok...

Milyen gamer ideokartyak jok laptopokba?

Figyelt kérdés

(nincs ekezetes billentyuzetem)

Van egy par eves laptopom es elromlott benne a video kartya, es ki szeretnem cserelni valami jofajtara (1-2 gb osra)

Nem tudjatok milyen videokartyak vannak a piacon amik laptophoz jo?

Laptopom: ASUS V50

A regi vidi kartyam egy Nvidia Gforce volt (pontosan nem tudom de ha kell meg tudom nezni)

2013. szept. 2. 01:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Kicsi az esély hogy cserélhető.
2013. szept. 2. 01:36
 2/3 anonim ***** válasza:

Valószínűleg csak ugyanolyanra cserélhető, ha valóban dedikált kártya van a gépben. A laptopoknál nem lehet olyan egyszerűen cserélgetni az alkatrészeket, mint az asztali társaiknál, kivéve talán a memóriát és a merevlemezt. Az eredeti alkatrészekhez tervezett hűtés és tápellátás sem tesz lehetővé sok variálást szerintem, hiszen ilyen szempontból is jóval korlátozottabbak a mobil gépek.

Egy megjegyzést még: a videokártyákat nem a memória mennyiségük alapján osztályzunk, ez nem sokat jelent. Laptopba szvsz nincs is olyan kártya, ami kihasználna 2GB videomemóriát, pláne ha a képernyő felbontás sem túl nagy (persze parasztvakításból a kisebb/gyengébb modellekre is szokás sok memóriát rakni, hogy jobban vigyék őket...ez az asztali kártyáknál is így van).

2013. szept. 2. 07:07
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Úgy is be szándékoztam szerezni egy asztali gépet, csak hát a laptopot könnyebb ide oda hordozgatni azért gondoltam hogy egy kicsit feltuningolom.
2013. szept. 3. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!