Miért raknak egyes laptopokba Core i7-et, ha közben GT 520M van mellette? Nem szemétség az ekkora parasztvakítás?
Nekem a kedvencem az volt, mikor plakáton buta szőke lánnyal reklámoztak egy laptopot hogy hű de gyors és jó, én meg csak röhögtem rajta hogy tipikusan kiemelték a vevőcsalogató dolgokat.
De ez a tipikus mézesmadzag dolog a hozzá nem értők számára.
Néhány ilyen:
-Az általad említett i7-es processzor laptopban.
-8GB ram, aminek a fele is elég lenne, de jól hangzik.
-A legmegtévesztőbb a videómemória, ezt tipikusan benyeli 10-ből 8 vérpisti, és ezzel érvel hogy "dehát kétgigásvideókártya"...holott maga a kártya irodai gép kategória.
-de néha ilyen a SATA3-as merevlemez, ami valójában bőven nem éri el azt az adatátviteli sebességet amit a csatlakozó kínál.
-vagy a magok számval is lehet reklámozni hogy "négymagos"...közben azok között is kismillió típus van.
-de ilyenek már az elnevezések is egyes összerakott asztali gépeknél:FULL HD GAMER X4..satöbbi.
-de néha ilyen dolog a DX11, vagy a 64bites rendszer....
Plusz ami még vicces mikor odaírják hogy milyen időtálló konfig, közben a legolcsóbb alaplap van benne, amivel sem egy későbbi SSD-t sem egy usb3-at, se crossfire rendszert, se semmit nem tudsz majd használni.
Kérdező kissé elkéstél a kiakadással, jó néhány éve ez megy, nem csak noti szinten.
Személyes kedvencem viszont az intel csillag rendszere.
nem késtem el, csak most írtam ki a kérdést :D
Amúgy mennyivel értelmesebb notikat lehetne gyártani, ha gyengébb procit, de erősebb vga-t kapnának...De a pistikék persze úgy nem kattannának rá, mert egyik hardvere sem lenne parasztvakító.
Én is...
Intel részről most nem nagyon találsz olyat(kivétel csak van), vagyis hamarabb találsz i7-es CPU-t mint normális VGA-t. Ez persze a legfelsőbb kategrokra nem érvényes, viszont az elég drága már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!