Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fogyik a nyomtatóban a...

Miért fogyik a nyomtatóban a tinta ha nem is használom azt a színt?

Figyelt kérdés

Nem szoktam színesen nyomtatni, szinte sose, csak néha hogy ne száradjon be, és mégis már kétharmada kikopott a színeseknek.. mikor beraktam őket, nyomtattam velük úgy kb 3-4oldal színeset, és már 70%on volt.. ilyenkor mi van?

(Epson sx400-as nyomtató, és utángyárott patron)

2009. nov. 1. 15:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Csak fekete szöveget nyomtatsz?
2009. nov. 1. 15:30
 2/6 A kérdező kommentje:
hát, igen, többnyire csak szöveget nyomtatok, azt meg ugye feketén, szóval ezért nemértem hogy miért fogyik annyira..
2009. nov. 1. 16:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha a fekete "elfogyik" akkor egyes nyomtatók a színesből keverik ki a feketét. Azért "kopik" talán gyorsabban.

(Érdekes szavak egyébként - grat!)

2009. nov. 1. 16:36
 4/6 A kérdező kommentje:

jólvan, elírtam na, mert errefelé ezt így mondják:D

azt tudom hogy ha elfogy a fekete akkor a többiből keveri ki, de lehetséges hogy úgymaradt a beállítás és még mindig a színesből keveri ki a feketét? Hol lehet azt ellenőrizni?

2009. nov. 1. 17:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Konkrétan a típust nem ismerem.

De: lehet, hogy ereszt vagy kiszárad a patron. Utángyártottnál ezt sem lehet kizárni.

Vagy lehet, hogy van olyan beállítás, hogy a feketét is úgy keverje ki színes tintákból.

Szürkét nem nyomtatsz? Mert azt szinte midnegyik tintasugaras nyomtató a színes patronokból keveri ki.

Egyszer érdemes lenne megpróbálni, hogy eredeti patronnal is ezt csinálja-e...

2009. nov. 1. 17:10
 6/6 A kérdező kommentje:
jólenne..:D de az túl drága, amúgy énis arra gondolok hogy mivan ha szivárog, de akkor az látszana.. na mindegy, legközelebb egy olyan patront veszek ami bevált, és hátha akkor nem lesz baj:D
2009. nov. 1. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!