Nagyon nagyon leegyszerűsítve akkor van GPU limit, amikor egy bizonyos játéknál a GPU használat maxon van, és a processzor mondjuk csak 30-40%-on. Ez azt jelenti, hogy visszafogja a teljesítményben: a GPU limiteli a procit.
CPU limitnél (ami nekem is volt jó darabig) a CPU használat van maxon, és a GPU kihasználtsága pedig alacsony.
Ajánlom figyelmedbe a HWinfo nevű programot, ezzel megtudod állapítani. (Csak be kell állítani)
Való igaz, ha egy játék lassan fut, meglehet állapítani az okát a CPU / GPU kihasználtság figyelésével.
Másrészt, megpróbálhatod az adott játék grafikáját állítani minimumra és maximumra egyaránt. Ha CPU limit van, akkor nem lesz nagyon javulás, illetve változás a grafikai beállítások állításánál. Ha a játék sok nem grafikai számítást hajt végre, akkor hiába a jó GPU, ha a CPU teljesen lefogja. Mostanság sajna szembesültem pár ilyen programmal, aminél CPU limitbe ütköztem, pl. rFactor 2-nél egy viszonylag jó VGA mellett a 800x600 minimum grafika és a FullHD maximum grafika esetében is kb. 10 FPS-em volt. Egy új, erősebb CPU megoldotta a problémát.
GPU limitnél pedig a grafika lejjebb állításával növekszik az FPS, hiszen, kisebb terhelést kap a GPU, kevesebbet számol. Ha nincs FPS növekedés, lehet gyanakodni a CPU-ra.
A játék közbeni kiíratásra itt van egy kis útmutató, ha tudsz angolul segíthet, de talán a képek önmagukban segítenek, illetve ha kell, használhatsz fordítót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!