Lassú a gépem, mire kell figyelni ha RAM-ot akarok vásárolni az alaplapba?
Ehhez az alaplapod kézikönyvét kellene megnézned, hogy milyen típusú RAMokat lehet bele tenni és mennyi darabot, mekkora nagyságút és milyen frekijűt.
Én a helyedbe kidobnám az 512-őt és 2x 2gigásat tennék bele, ha belemegy.
Ha ez egy PIII-as gép, akkor könnyen megeshet, hogy nagyjából ennyi a maximum amit a chipset kezel.
Az alaplapodon múlik minden. Meg a gép általános avultságán.
Sajnos a nagyon régi szabányú memóriamodulok ára egészen horrorisztikus tud lenni.
kettes: P3 ergó S370 + ddr? nagyon ritka lapnak kell lennie.
Ha memóriát veszel mindenképp ellenőrizd, az alaplapon lévő szabad helyeket a memória eloszlását és a frekvenciát!
Egy márkásabb pl: kingston vagy CSX ram butítható egy léptékkel. Ergó 400-as memória 333-on is képes futni. Ennél kisebb frekvencián már hibázhat!(ezt a tesztek bizonyítják)
Ha leírod az alaplapod típusát akkor tudok segíteni milyet vegyél bele!
#3 Te teljesen biztos vagy benne, hogy amit a kérdező DDR-nek ír az tényleg az?
Kérdező:
Egy szó mint száz, mi az alaplapod pontos típusa?
Akkor 2x1G-t tehetsz bele PC3200/PC2700/PC2100
Lehetőleg azonos típusúak legyenek.
Egy kis update, elnéztem a végét, szóval P4 S800 D-X alaplapom van, nem MX. Ahogy nézem, van benne 4 darab socket, két kék, és két fekete. Ha jól gondolom a feketébe megy az 1 GB, a kékbe meg az 512-es.
Azt nem tudom, hogy mennyit bír max., 1 vagy 2 GB, de én 512-t tervezek bele, és ha még lassú, akkor majd veszek bele még 1 GB-ot.
Hány Mhz-es kell ebbe szerintetek? És még lenne egy kérdésem, hogyan lehet tesztelni a memóriát? Egyszer levittem egy szervízbe, és ott a bios-ban tesztelték valahogy.
Vagyis maximum 400 MHz-es modulok mennek bele.
A korszak sajátossága volt, hogy némely alaplap háklis volt arra, hogy egy, vagy kétoldalas RAM-ok vannak-e bennük.
A te esetedben a 400 HMz-es modulok esetében lehet lutri a dolog.
(Kézikönyv 19. oldalon szerepelnek a tesztelt modulok. Ez nem jelenti viszont azt, hogy más nem jó bele.)
Innem válogathatsz kedvedre. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!