Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lassú a gépem, mire kell...

Lassú a gépem, mire kell figyelni ha RAM-ot akarok vásárolni az alaplapba?

Figyelt kérdés
Akarok még legalább 512 DDR-t a gépembe, most 512 van benne, de nagyon fagy vele a Mozilla. Milyen márkát tudnátok ajánlani, és számít, hogy milyen Mhz-es a RAM? Nem akarom, hogy valami baja legyen az alaplapnak, ha lehet RAM-tól..
2013. aug. 27. 07:34
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Ehhez az alaplapod kézikönyvét kellene megnézned, hogy milyen típusú RAMokat lehet bele tenni és mennyi darabot, mekkora nagyságút és milyen frekijűt.

Én a helyedbe kidobnám az 512-őt és 2x 2gigásat tennék bele, ha belemegy.

2013. aug. 27. 08:08
 2/23 anonim ***** válasza:

Ha ez egy PIII-as gép, akkor könnyen megeshet, hogy nagyjából ennyi a maximum amit a chipset kezel.

Az alaplapodon múlik minden. Meg a gép általános avultságán.

Sajnos a nagyon régi szabányú memóriamodulok ára egészen horrorisztikus tud lenni.

2013. aug. 27. 08:43
 3/23 anonim ***** válasza:

kettes: P3 ergó S370 + ddr? nagyon ritka lapnak kell lennie.

Ha memóriát veszel mindenképp ellenőrizd, az alaplapon lévő szabad helyeket a memória eloszlását és a frekvenciát!

Egy márkásabb pl: kingston vagy CSX ram butítható egy léptékkel. Ergó 400-as memória 333-on is képes futni. Ennél kisebb frekvencián már hibázhat!(ezt a tesztek bizonyítják)

Ha leírod az alaplapod típusát akkor tudok segíteni milyet vegyél bele!

2013. aug. 27. 08:59
 4/23 anonim ***** válasza:

#3 Te teljesen biztos vagy benne, hogy amit a kérdező DDR-nek ír az tényleg az?

Kérdező:

Egy szó mint száz, mi az alaplapod pontos típusa?

2013. aug. 27. 09:14
 5/23 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, 1024 GB DDR megy bele max., úgyhogy még 512 belefér, egyébként P4-es alaplap, + Celeron 2,6 Ghz. De majd délután lekapom a gépem oldalát, és megnézem az alaplap pontos nevét, ha oda rá van írva, mert kb. 3 éve tették össze, és már nem emlékszem rá. Azt honnan tudom megállapítani, hogy hány Mhz-es kell bele?
2013. aug. 27. 09:18
 6/23 A kérdező kommentje:
* 1024 MB
2013. aug. 27. 09:19
 7/23 A kérdező kommentje:
Na megvan, be akartam lépni a bios-ba megnézni, de már a start up előtt kiadobta az alaplap nevét, Asus P4 S800-MX az alaplap.
2013. aug. 27. 09:30
 8/23 anonim ***** válasza:

Akkor 2x1G-t tehetsz bele PC3200/PC2700/PC2100

Lehetőleg azonos típusúak legyenek.

2013. aug. 27. 09:47
 9/23 A kérdező kommentje:

Egy kis update, elnéztem a végét, szóval P4 S800 D-X alaplapom van, nem MX. Ahogy nézem, van benne 4 darab socket, két kék, és két fekete. Ha jól gondolom a feketébe megy az 1 GB, a kékbe meg az 512-es.

Azt nem tudom, hogy mennyit bír max., 1 vagy 2 GB, de én 512-t tervezek bele, és ha még lassú, akkor majd veszek bele még 1 GB-ot.

Hány Mhz-es kell ebbe szerintetek? És még lenne egy kérdésem, hogyan lehet tesztelni a memóriát? Egyszer levittem egy szervízbe, és ott a bios-ban tesztelték valahogy.

2013. aug. 27. 09:57
 10/23 anonim ***** válasza:

Vagyis maximum 400 MHz-es modulok mennek bele.

A korszak sajátossága volt, hogy némely alaplap háklis volt arra, hogy egy, vagy kétoldalas RAM-ok vannak-e bennük.

A te esetedben a 400 HMz-es modulok esetében lehet lutri a dolog.

(Kézikönyv 19. oldalon szerepelnek a tesztelt modulok. Ez nem jelenti viszont azt, hogy más nem jó bele.)

Innem válogathatsz kedvedre. [link]

2013. aug. 27. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!