Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezt így kell csinálni vagy, hogy?

Ezt így kell csinálni vagy, hogy?

Figyelt kérdés

Új procit, alaplapot, vidi karit, memóriát rendeltem.

Ez az alaplap: [link]

Az lenne a kérdésem, hogy ha összeszereljük a gépezetet berakjuk a gépházba és berakjuk a windows 8 telepítőjét azonnal telepíthetjük is rá a w8-at? Vagy először kell csinálni valamit? Összerakjuk és aztán mit kell csinálni? Légyszíves privátban vagy itt írjátok már le nekem részletesen, hogyha összeszereltük a cuccokat az alaplappal akkor aztán mit kell csinálni? Előre is köszönöm a segítséget.

2013. aug. 20. 12:49
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Elviekben akár azt is lehetne, de erősen tanácsos első indításkor ellenőrizni ezt-azt.

Először is indításkor érdemes ellenőrizni, hogy az összes alaplapra csalakoztatott merevlemezt/optikai meghajtót érzékeli-e, meg ilyen apróságok. (nekem volt már, hogy tört a kábel és nem látta valamelyik lemezt)

Aztán érdemes beállítani a boot sorrendet (vagyis, hogy indításkor a gép milyen sorrendben próbálja végig a meghajtókat egy indítható rendszert keresve).

Itt érdemes első helyre venni a merevlemezt, amire majd az oprendszer települ. Vagy ha a kényelem a fontos, az optikai meghajtót is teheted első helyre, így ha van a meghajtóban olyan CD/DVD amiről lehet bootolni (ilyen a Windows telepítő), akkor először arról próbál majd indítani.

Eztán én be szoktam állítani kézzel az órajeleket és feszültségeket, de ha nem tudod mit csinálsz, inkább hagyd alapbeállításon, az jó lesz.

Ha már itt vagy, az is hamar szembeötlik, hogy a gép felismeri-e az összes ramot amit telepítettél. Ha nem, ellenőrizd, hogy megfelelően csatlakozik-e. (KIKAPCSOLT/KIHÚZOTT ÁLLAPOTBAN PERSZE!!)

Azt is érdemes beállítani, hogy a gép PWM alapján szabályozza a proci hűtését (hőmérséklet alapján növeli/csökkenti a fordulatszámát a ventilátornak).

Ezeket persze mind a BIOS vagy EFI -ben kell keresni. Konkrét lépéseket, vagy menüpontokat nem tudok írni, mert ez alaplaponként változik. Segítség lehet hozzá az alaplap kézikönyve. Ezek inkább csak irányelvek egy friss gép beállításához.

Sok sikert!

2013. aug. 20. 13:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Mi lesz a többi alkatrész mellé?
2013. aug. 20. 13:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha mindent jól csináltál és működő képes akkor csak telepítened kell az oprendszert-drivereket ozt csá.
2013. aug. 20. 13:18
 4/7 A kérdező kommentje:
HUUUh nagyon kösziii. Igen gondoltam, hogy lesz valami leírás az alaplaphoz. ÁÁÁh már egyre jobban várom, hogy megérkezzen. Ahogy megérkezik megyünk tesómhoz és összepakoljuk és elindítjuk :)))). Azért vagyok am ilyen tanácstalan mert tesóm azt mondta nem igér semmit, hogy meg tudjuk csinálni és másik tesóm az Miskolcon van mi meg Debrecenben. Szóval :). Na de majd úgy is adnak hozzá leírást, hogyan kell használni és aztán majd simán rárakjuk a windows 8-at és aztán GAMEEEEEEE
2013. aug. 20. 13:20
 5/7 A kérdező kommentje:

Memória: [link]

Tápegység: [link]

Videó kártya: [link]

Processzor: [link]

2013. aug. 20. 13:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Csak amolyan megjegyzésként mondom, hogy a win8 a win7-el szemben nagyon elmarad játékra. Legalábbis pár tesztben még lassabb is volt egy-két játék. Nem beszélve nem egy kompatibilitási problémáról. Én azt mondom ha teheted rakj egy win7-et inkább, home premium tökéletes. Az ultimate előnyeit egy gamer gépen úgysem használod ki.
2013. aug. 20. 14:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Nekem ultimate van most. Win 8-at rakunk rá és majd meglátjuk milyen lesz. Köszi a válaszaitokat.
2013. aug. 20. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!