Ezt így kell csinálni vagy, hogy?
Új procit, alaplapot, vidi karit, memóriát rendeltem.
Ez az alaplap: [link]
Az lenne a kérdésem, hogy ha összeszereljük a gépezetet berakjuk a gépházba és berakjuk a windows 8 telepítőjét azonnal telepíthetjük is rá a w8-at? Vagy először kell csinálni valamit? Összerakjuk és aztán mit kell csinálni? Légyszíves privátban vagy itt írjátok már le nekem részletesen, hogyha összeszereltük a cuccokat az alaplappal akkor aztán mit kell csinálni? Előre is köszönöm a segítséget.
Szia!
Elviekben akár azt is lehetne, de erősen tanácsos első indításkor ellenőrizni ezt-azt.
Először is indításkor érdemes ellenőrizni, hogy az összes alaplapra csalakoztatott merevlemezt/optikai meghajtót érzékeli-e, meg ilyen apróságok. (nekem volt már, hogy tört a kábel és nem látta valamelyik lemezt)
Aztán érdemes beállítani a boot sorrendet (vagyis, hogy indításkor a gép milyen sorrendben próbálja végig a meghajtókat egy indítható rendszert keresve).
Itt érdemes első helyre venni a merevlemezt, amire majd az oprendszer települ. Vagy ha a kényelem a fontos, az optikai meghajtót is teheted első helyre, így ha van a meghajtóban olyan CD/DVD amiről lehet bootolni (ilyen a Windows telepítő), akkor először arról próbál majd indítani.
Eztán én be szoktam állítani kézzel az órajeleket és feszültségeket, de ha nem tudod mit csinálsz, inkább hagyd alapbeállításon, az jó lesz.
Ha már itt vagy, az is hamar szembeötlik, hogy a gép felismeri-e az összes ramot amit telepítettél. Ha nem, ellenőrizd, hogy megfelelően csatlakozik-e. (KIKAPCSOLT/KIHÚZOTT ÁLLAPOTBAN PERSZE!!)
Azt is érdemes beállítani, hogy a gép PWM alapján szabályozza a proci hűtését (hőmérséklet alapján növeli/csökkenti a fordulatszámát a ventilátornak).
Ezeket persze mind a BIOS vagy EFI -ben kell keresni. Konkrét lépéseket, vagy menüpontokat nem tudok írni, mert ez alaplaponként változik. Segítség lehet hozzá az alaplap kézikönyve. Ezek inkább csak irányelvek egy friss gép beállításához.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!