Hogyan bizonyosodhatok meg arról, ha "megsütöttem" a processzort?
Sziasztok! A problémám az lenne, hogy kicseréltem a számítógépemben a processzor-hűtőt, majd miután újra összeraktam a rendszert, nem tudom üzembe helyezni. A bekapcsolás után szépen pörögnek a ventillátorok, a hangok is biztatóak, mégsem történik semmi, sem a monitorra nem küld jelet, de még az egér ill. billentyűzeten sem világít semmi. Előtte egy tökéletesen működő rendszer volt, ezért lep meg nagyon ez a probléma, és miután szinte mindent újra ellenőriztem, sajnos arra tippelek, hogy valamit a processzor körül szúrtam el, és sikerült megsütnöm. A kérdésem, hogy ez lehetséges-e, hiszen azóta egyáltalán nem sikerült bebootolnom a rendszert, ha igen, hogyan tudhatom biztosan, hogy ez a probléma, illetve van e bárkinek bármi más ötlete! Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm:
Csaba
Szia!
Nekem is ugyanez volt, és az egyik kábel ami az alaplapra megy a tápból érintkezés hibás volt, megmozgattam és most már működik.
Azt javaslom nézd át az összes csatlakozót, mindegyik húzd ki és dugd vissza, hát ha életre kel.
A processzornál nem hiszem hogy el szúrtál volna valamit.
[MEGOLDVA]
pedig szinte kizártam, mégis az új hűtő volt a ludas (egy másik rendszerből kimaradt darab, nekem sem volt vele szerencsém), ezért bár valóban a procival volt gond, mégsem füstöltem el, hanem pont a biztonsági funkció nem hagyták beizzítani a rendszert. Visszaraktam tehát a gyári intel hűtőjét, és szépen muzsikál megint! Köszi mindenkinek, remélem valakinek még hasznosak lesznek a tapasztalataim, én mindenesetre sokat tanultam belőle.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!