Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel Pentium 640 3,2GHz-es...

Intel Pentium 640 3,2GHz-es proci 60 fokon van alapjáraton. Ez baj?

Figyelt kérdés

Celeron 1,6GHz-est cseréltem most és maxon 3200rpm-en is 60 fokos minden terhelés nélkül a proci.

Többször pasztáztam már.

Szerintem nem az lehet a baj.

Mennyinek kellene lennie terhelés nélkül?

#baj #processzor #érték #RPM #hűtő. hő. hőmérséklet
2013. aug. 16. 14:41
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
2013. aug. 16. 14:59
 12/20 anonim ***** válasza:
ha nem ertesz hozza, inkabb ne nyulj a femsapkahoz, nem az a lenyeg h mennyit porog, hanem h mennyire szallitja a levegot,
2013. aug. 16. 15:01
 13/20 anonim ***** válasza:

Annak a Celeronnak kevesebb, mint fele a fogyasztása. Így aztán nem is kell annyira hűteni.

Sajnos ez a Pentium 640 a melegedős fajta. Én anno szintén cseréltem Celeronról hasonló P-ra, és emiatt házat is kellett cserélni, mert a hozzávaló normális hűtő nem fért be a µATX házba.

Vegyél bele egy soklamellás rézhűtőt és nem lesz semmi gondod többé a hűtéssel. Sajna 6-10e Ft-ot rá kell szánni.

Pl. vmi hasonlót:

[link]

2013. aug. 16. 15:08
 14/20 A kérdező kommentje:

Értem.

Szóval akkor a hűtő lesz a problem. :/

Esetleg valami olcsóbbat tudnál ajánlani? :)

És a mostani hűtőmet csavarral egyszerűen csak rögzíteni kell az alaplaphoz. Akkor pl egy ilyet hogyan tudnék rögzíteni? Sehogy? [link]

2013. aug. 16. 15:11
 15/20 anonim ***** válasza:

Felejtsd el ezeket a gagyi Alu hűtőket ehhez a FORRÓ procihoz! Nagyméretű, rézből készült borda és nagyátmérőjű venti az, amivel ki tudod hűteni - ha csak nem akarsz vízhűtéssel foglalkozni. :)

A felszerelése pedig az alaplapon található szabványos furatok segítségével lehetséges, amiről kapsz leírást hozzá.

2013. aug. 16. 15:18
 16/20 A kérdező kommentje:

[link]

Ugyanilyen a mostani hűtőm.

Akkor ez nem jó erre a procira?

Attól tartok, hogy veszek drágán egy jó hűtőt és kiderül, hogy a procival van baj, így ez meg kidobott pénz lesz. :/

Hogyan tudnék biztosra menni?

2013. aug. 16. 20:18
 17/20 anonim ***** válasza:
Kölcsönkérsz vkitől egy jófajta hűtőt. :)
2013. aug. 16. 21:18
 18/20 A kérdező kommentje:

Nem tudok kölcsönkérni senkitől. :/

Esetleg van valamilyen tesztprogram ami megmutatja a mostani hűtőm légszállítását vagy egyéb ilyen információit?

És még egy kérdés.

Keresek drága minőségi hűtőket és sok helyen az van, hogy: "3 tűs"

Nekem viszont 4 tűs bigyusz van az alaplapon amire a mostani venti csatlakozik.

Akkor ez hogy van most?

2013. aug. 18. 11:21
 19/20 anti paladin ***** válasza:

Tudtommal ilyen program nincs.

A 4 tűs csatik segítségével az alaplap önmaga vezérli a venti fordulatszámát a proci hőmérsékletétől függően, a 3 tűs csatival ellátott ventikkel erre nem képes de egymással kompatibilisek.

Sztem egy ilyennel már jól járnál.

[link]

2013. aug. 20. 16:44
 20/20 dromedarbalu ***** válasza:

Az a baj hogy a cerka gyári hűtőjével. Használod!!!

Nem jó a pentiumhoz nincs másé venni kell eggyet

2013. aug. 20. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!