Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mért nincs net a gépemen?

Mért nincs net a gépemen?

Figyelt kérdés

hali az a kérdésem lenne hogy van 1 uj gépem és 1 régi

RÉGI:

Alaplap Foxconn 6627MA Series

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz

Videokártya NVIDIA GeForce 8600 GT

Memória 2db 1gb DDR2 kingston

Tápegység 450w

Whinchester maxtor 80 gb

ÚJ:

Gigabyte F2A85XM-HD3 alaplap

AMD Athlon II X4 740 processzor

Videokártya NVIDIA GeForce 8600 GT

Tápegység XFX 450w pro

Whinchester wd sata2 260gb

Memória corsair 1x4gb DDR3 1330

a problémám az lenne hogy van a régi amikor azt dugtam rá a netre tökéletesen megy de amikor a ujjal dugom összea netet azt irja hogy nincs hálózati eszköz, ezért ugye nincs netem mi lelehet a probléma?(nekem fogalmam sincs hogy egyiket jó másikon nemjó) az egyetlen külömbség a teljesítmény de az szerintem nem számít, meg a régin windows Xp az újon windows 7 home premium.

HELP! köszönöm a válaszokat előre!

2013. aug. 12. 21:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Új hálózati kapcsolatot kell létrehozni ha nincs router...
2013. aug. 12. 21:25
 2/10 P.O.C. ***** válasza:

1. Nem raktad fel a hálózati kártyád illesztőprogramját (--> alaplai driver DVD vagy gyártó honlapja).

2. A szolgáltatód MAC cím alapján azonosít és az új számítógéped hálókariján MAC címe nincs regisztráltatva (--> Szolgáltatót felhív új MAC -et regisztrál vagy router vesz, és WAN MAC-nak a régi gép MAC címét megad).

Az utóbbi a ritkább, mert egyre kevesebb szolgáltató használja a MAC azonosítást.

3/10 anonim ***** válasza:

1. a szolgáltató által bekötött internet a régi gép ipjére kötötte

2. felkell "telepitened" a netet

3. hálozati kártya hiba

4/10 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen problémám,hívtunk az internet szolgáltatónak és mondta hogyha új alaplap van a gépbe akkor újból bekellet neki "Regisztrálnia" vagy mit csinálni az IP Címet,a teljesítmény nem számít,telefonálj be a szolgáltatóhoz (persze én faluba lakok,lehet városba nagyobb a technika és ott nincs ilyen) de viszont már itt se kell mert újítottak a rendszeren az internet központban. Esetleg győződj meg róla hogy jól kötötted be.
2013. aug. 12. 21:26
 5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok választ ip címem dinamikus szerintem az nem lehet, upc a szolgáltató, ez a driver dolog lehetséges de ehez nem értek szóval P.O.C segítenél pontosabban?köszi
2013. aug. 12. 22:17
 6/10 A kérdező kommentje:
ja és hálózati kapcsolatot alapbol léptre kell hozni ujratelepítésnél. és azis azt irja hogy hálozati eszköz nincs castlakoztatva.
2013. aug. 12. 22:19
 7/10 A kérdező kommentje:
ja és énis falusi vagyok
2013. aug. 12. 22:20
 8/10 P.O.C. ***** válasza:

Már mondtam, ha kaptál driver CD/DVD -t az alaplaphoz ,berakod elindítod feltelepíted.

Ha nem kaptál ott a gyártó oldala, a teendő ugyan az, letölt, kicsomagol, feltelepít:

[link]

2013. aug. 12. 22:23
 9/10 anonim ***** válasza:
4-es vagyok,Kábeles interneted van vagy Mikrohullámú ? Ha kábeles akkor jó neked,nekünk itt a faluban nincs lefedettsége,sajnos ezért csak mikrohullámú van,nem UPC,így elég sz*r.
2013. aug. 13. 10:10
 10/10 A kérdező kommentje:
jól elvolt dugva a telepítő lemez a dobozban. megoldotta a problémát köszönöm
2013. aug. 13. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!