Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért ilyen hangos a videokártya?

Miért ilyen hangos a videokártya?

Figyelt kérdés

HD7790-es kártya. Néhány hónapos. Új korába is hangos volt. (főleg játék közbe), de haverom NVidiája (+intel i3) játék közbe halkabb, mint az enyém normál használatnál.

pontos neve: MSI Radeon HD7790

proci: fx6300 (ez sem túl halk).

Na most elbizonytalanodtam, a VGA játék közbe nagyon hangos, de lehet, alap használatnál a procit hallom? Hogy tudom kideríteni?

Egyébként a hangja olyan, mint a porszívónak (csak a porszívómtól halkabb).

(normál használat:

alaplap: 45°C

cpu: 27°C

gpu dioda: 45°C

hűtőventilátor:

cpu: 5000RPM

GPU: ~1750RPM ~40%)

2013. aug. 8. 14:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Mert szét vannak pörgetve a ventik.

Vedd lejjebb a hűtést MSI Afterburnerrel,a CPU hűtését meg a BIOS-ban.

2013. aug. 8. 14:40
 2/3 Gábor_79 ***** válasza:
Valószínű a CPU-t hallod. Az 5 ezres fordulat azért odatesz. Sűvíthet rendesen. Nyugodtan visszaveheted. A 27Cº szinte hidegnek tűnik ilyen melegben. Még ha 40 fokos is elfogadható.
2013. aug. 8. 16:23
 3/3 A kérdező kommentje:

A CPU-t levettem, nagyon furán csöndes a gép.

A GPU-nál afterburnerrel be lehet állítani hőmérséklet szerint a sebességet. A CPU-nál nem találtam olyan progit, amivel lehetne, AMD OVERDRIVE-nál pedig szürke ez a rész, nem engedi állítani.

2013. aug. 8. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!