Mi lehet ilyen hangos? A processzor, vagy a videokártya?
Processzor: AMD Phenom II X4 980 BE
Videokárty: Sapphire HD6870
Egyik sincs húzva, és mindkettőn a gyári hűtő van fent.
Előre is köszönöm! Esetleg tudnátok egy halk, megbízható és olcsó hűtőt ajánlani max 10k-ig?
A ketto kozul barmelyik lehet,ha defektes a ventilator.
Nekem pl a processzorom hutoventilatora kisse zajos,ugymond hörrög,regebben pedig a videokartyam ventilatorja nagyon zugott.
Hajolj oda melle es hallgasd meg kozelebbrol hogy melyiktol jon a hang.
Mi ezt honnan tudjuk? Ezt komolyan gondoltad, hogy mi mondjuk meg, mikor te vagy ott? Vedd le a ház oldalát és nézd meg melyik a hangos.
Valószínűleg a phenom coolere lesz a zajos. Ha nem tuningolsz akkor egy cooler master tx3 evo is bőven elég.
Ez marhaság, egy olyan erősen pörgő kis venti 3mp-től leég.
Valószínű hogy a CPU hűtő a hangos... Ha a házadhoz van egy kis műanyag "cső" amit az oldalára tudsz csavarozni, tedd fel, akkor könnyebben fogja a levegőt beszívni a venti és elhallgat. Én is ezt tettem, és azóta játék közben is ugyan olyan halk mint üresben.
MSI afterburnerrel meg tudod nézni a vga fordulatszámát, abból nagyjából ki lehet következtetni, hogy az hangos-e. Referencia hűtős a 6870-es (tégla)? Esetleg le is tudod venni szoftveresen a fordulatszámát, ha csökken a zaj, akkor a proci a ludas.
Ugyanezt meg tudod nézni a proci hűtése esetében is pl aida64-el. Ha magas a fordulatszám, akkor az is hangos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!