Melyik processzor az erősebb: AMD Phenom II X4 vagy AMD Athlon II X4?
Az A8-5600K (ami egyébként +200MHz-cel gyorsabb a 750K-nál) és az X4 965 csatája is a Phenom II felé billent egy picit (jóval több tesztben nyert, pontosan 27-ből 21-et).
Nekem nincs bajom az FX procikkal, most is egy FX-6300-t használok 4GHz-en, míg az előző procim egy Phenom II X4 volt 3GHz-en (egyébként amire használom, kb semmi különbséget nem látok, persze benchmarkoltam ezerrel meg hasonlítgattam és bizony összességében kicsit csalódás az FX, de nekem bőven elég). Engem inkább az zavar, hogy lesajnálják a Phenom II-t, meg hogy az milyen régi proci már...pedig bizony egy 2 modulos FX származékhoz képest bizony nem rosszak még azok sem, akármilyen régiek (de mondhatjuk úgy is, hogy az FX nem lett túl jó).
Melyik a jobb...egy FM2 az X4 750K-val vagy egy AM3+ deszka egy Phenom II X4-gyel...azt mondhatnánk, hogy ez előző picit modernebb platform, talán picit olcsóbb is stb, de nagy különbségek teljesítményben nincsenek...az AM3+ viszont fejleszthető FX-6000/8000 procikkal, ami esetlegesen mégis az AM3+ felé billentheti a mérleget, akármennyire is temetik sokan a foglalatot. Nekem ez a meglátásom és úgy érzem, hogy az FX "egyértelmű" fölényét a Phenom II felett inkább csak szeretnék egyesek, ezért inkább belemagyarázzák. Ilyen sok év és ilyen sok fejlesztgetés után bizony Én is többet vártam...(mondom úgy, hogy alapvetően szeretem az AMD-t, legtöbbször ilyen konfigokkal foglalkoztam/foglalkozok).
A két modulos FX procik használhatók, a felhasználók többségének elegendő teljesítményt nyújt és bár egyértelműen sztem nem erősebb egy négy magos Phenom II-nél, azért bizonyos szempontból modernebbek és a fejlettebb utasításkészletük segítségével bizonyos feladatokban tényleg egyértelműen jobban domboríthatnak, de ez a különbség nem állandó és a hétköznapokban ritkán tapasztalható...
Nyugodtan lehet ellenérvelni, szívesen meghallgatok más szempontokat, véleményeket, észrevételeket is.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!