Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HDMI vagy DVI kábellel jobb a...

HDMI vagy DVI kábellel jobb a képminőség?

Figyelt kérdés
Full HD-s monitor veszek és ha van egy olcsó akkor azon nincs HDMI pedig a DVI-t még nem próbáltam így nem ismerem milyne képet ad

2013. aug. 4. 07:08
 1/7 P.O.C. ***** válasza:
79%
Digitális mind a kettő, vagyis ugyan az.
2013. aug. 4. 08:13
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez így ebben a formában nem igaz.

A dvi lehet analóg-digitális vagy hibrid. [link]

Amiért kevésbé kedvelt az azért van mert hangot nem visz át,ezért a TV készülékekről kezd lekopni.

Átlagosan az emberek többsége azért szív a dvi csatlakozókkal mert egy analóg kábelt próbál csatlakoztatni egy digitális eszközzel és fordítva.

A hdmi az digitális és a hangot is átviszi (ha esetleg olyan monitort veszel) ha a hangkártyádon kiválasztod a digitál kimenetet.

2013. aug. 4. 08:47
 3/7 P.O.C. ***** válasza:

"Amiért kevésbé kedvelt az azért van mert hangot nem visz át"

Nekem a régi videokártyámon (HD4850) csak 2 db DVI-I volt és egy S-VIDEO, a hozzá kapott egyszerű DVI-HDMI átalakítóval csont nélkül átvitte a hangot a tévémnek. Akkor ezt mivel magyarázod? Eredetileg csak közölt audió információkat is DVI, másképp akkor átalakítóval se jelent volna meg.

Monitornál szerintem teljesen irreleváns, hogy DVI-D vagy HDMI kábelt használsz, ha csak nincs a monitorba beépített hangszóró.

Én legalábbis szabad szemmel észrevehető különbséget nem látok köztük.

2013. aug. 4. 10:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Szó sem volt átalakítóról. Azzal működhet v.kártya válogatja, dvi-dvi kábelen nincs.
2013. aug. 4. 13:20
 5/7 P.O.C. ***** válasza:

Még mindig nem érted úgy látom. :)

A DVI-HDMI átalakító csak egy kis vacak, ami összedrótozza a DVI és a HDMI csatlakozókat:

[link]

Ergo nincs benne semmi elektronika, magyarul mégis csak a DVI -on keresztül jön az audió infó eredetileg, másképp az átalakító végén nem jönne a hang.

Egyszerűen csak a szabvány nem engedi meg, pedig képes lenne a DVI is hangátvitelre. Csak a tahó mérnökök butítják vissza.

2013. aug. 4. 14:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Még midig értem.

A tahó TV gyártók nem kötik be a hangot.

25 éve elektromérnök vagyok nem kell elmagyarázni.

A kérdező szempontjából próbáltam válaszolni minél egyszerűbben mert tapasztalatom szerint a túlzott megnemértett info további tévútra vezet.

2013. aug. 4. 14:39
 7/7 P.O.C. ***** válasza:
Na látod nem tudtam, hogy mérnök vagy te is. Most akkor letahóztalak, bocsi. :)
2013. aug. 4. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!