HDMI vagy DVI kábellel jobb a képminőség?
Ez így ebben a formában nem igaz.
A dvi lehet analóg-digitális vagy hibrid. [link]
Amiért kevésbé kedvelt az azért van mert hangot nem visz át,ezért a TV készülékekről kezd lekopni.
Átlagosan az emberek többsége azért szív a dvi csatlakozókkal mert egy analóg kábelt próbál csatlakoztatni egy digitális eszközzel és fordítva.
A hdmi az digitális és a hangot is átviszi (ha esetleg olyan monitort veszel) ha a hangkártyádon kiválasztod a digitál kimenetet.
"Amiért kevésbé kedvelt az azért van mert hangot nem visz át"
Nekem a régi videokártyámon (HD4850) csak 2 db DVI-I volt és egy S-VIDEO, a hozzá kapott egyszerű DVI-HDMI átalakítóval csont nélkül átvitte a hangot a tévémnek. Akkor ezt mivel magyarázod? Eredetileg csak közölt audió információkat is DVI, másképp akkor átalakítóval se jelent volna meg.
Monitornál szerintem teljesen irreleváns, hogy DVI-D vagy HDMI kábelt használsz, ha csak nincs a monitorba beépített hangszóró.
Én legalábbis szabad szemmel észrevehető különbséget nem látok köztük.
Még mindig nem érted úgy látom. :)
A DVI-HDMI átalakító csak egy kis vacak, ami összedrótozza a DVI és a HDMI csatlakozókat:
Ergo nincs benne semmi elektronika, magyarul mégis csak a DVI -on keresztül jön az audió infó eredetileg, másképp az átalakító végén nem jönne a hang.
Egyszerűen csak a szabvány nem engedi meg, pedig képes lenne a DVI is hangátvitelre. Csak a tahó mérnökök butítják vissza.
Még midig értem.
A tahó TV gyártók nem kötik be a hangot.
25 éve elektromérnök vagyok nem kell elmagyarázni.
A kérdező szempontjából próbáltam válaszolni minél egyszerűbben mert tapasztalatom szerint a túlzott megnemértett info további tévútra vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!