Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Olyan problémám van, hogy...

Olyan problémám van, hogy hibernálásból mikor felébresztem a gépem, nem érzékeli néha a HDD-t, amin a rendszer van. Mit tehetnék a probléma kiküszöbölésére?

Figyelt kérdés

Egy soft reset szokott segíteni rajta az esetek 100%-ában, és normálisan folytatja a Windows működését onnan, ahol hibernáltam. A többi eszközt (optikai meghajtó, USB-s eszközök) felismeri.

A HDD-m amúgy HD Sentinel szerint 100%-os, működés közben semmi hiba nincs.

Alaplapom: Asus P8H61-MX USB3

HDD: WDC WD2500AAJS-00M0A0

2013. aug. 3. 21:24
 1/8 A kérdező kommentje:

Ami kimaradt és fontos lehet

RAM: Kingston 99U5403-065.A00LF (1x4GB DDR3)

2013. aug. 3. 21:26
 2/8 sün18 ***** válasza:
nézd meg h a kábelek nem csúsztak-e szét...
2013. aug. 4. 01:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg túl lassan pörög fel a vinyó és mire kéne még nem áll készen, ezért nem érzékeli. Megoldás, hát az nincs, ne használd ezt a funkciót...
2013. aug. 4. 10:49
 4/8 A kérdező kommentje:

Én is a lassú felpörgésre gyanakszom, hiszen egy gyors soft reset után már jó, érzékeli. Kábelekkel nem hinném, hogy gond lenne. Normál bekapcsoláskor nem jelentkezik a hiba.

Ébresztéskor lehet, hogy kevesebb időt ad a SATA meghajtók detektálására?

Nem lehet neki valahogy több időt adni BIOS-ban?

2013. aug. 4. 11:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez szerintem nem a BIOS dolga ébresztéskor. Lehet, hogy lehet, csak nincs rá tippem se, ezért írtam amit írtam...
2013. aug. 4. 11:54
 6/8 A kérdező kommentje:

Tanácstalan vagyok az ügyet illetően, nem találtam a neten sem semmit ezzel kapcsolatban, a SMART adatok szerint a felpörgési idő rendben, úgy ahogy az összes másik paraméter is.

Kicsit bosszantó, mert ha még újra is indítom a rendszert, mivel elsőre nem detektálja a merevlemezt, elállítódik a boot sorrend és mindig be kell állítani.

2013. aug. 5. 10:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha elállítódik a bootsorrend, akkor lehet, hogy elemet kéne cserélni...
2013. aug. 5. 16:52
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem, a BIOS beállítások megmaradnak, nem is jelez hibát, de ha nincs miről bootolnia, akkor értelem szerűen kiveszi a listáról. Sajna ez történik, hiszen nem látja a HDD-t. Az pedig persze, hogy eltűnik a boot sorrend beállítási listáról. Mikor pedig újra látja a meghajtót, a boot sorrend végére teszi.
2013. aug. 5. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!