Olyan problémám van, hogy hibernálásból mikor felébresztem a gépem, nem érzékeli néha a HDD-t, amin a rendszer van. Mit tehetnék a probléma kiküszöbölésére?
Egy soft reset szokott segíteni rajta az esetek 100%-ában, és normálisan folytatja a Windows működését onnan, ahol hibernáltam. A többi eszközt (optikai meghajtó, USB-s eszközök) felismeri.
A HDD-m amúgy HD Sentinel szerint 100%-os, működés közben semmi hiba nincs.
Alaplapom: Asus P8H61-MX USB3
HDD: WDC WD2500AAJS-00M0A0
Ami kimaradt és fontos lehet
RAM: Kingston 99U5403-065.A00LF (1x4GB DDR3)
Én is a lassú felpörgésre gyanakszom, hiszen egy gyors soft reset után már jó, érzékeli. Kábelekkel nem hinném, hogy gond lenne. Normál bekapcsoláskor nem jelentkezik a hiba.
Ébresztéskor lehet, hogy kevesebb időt ad a SATA meghajtók detektálására?
Nem lehet neki valahogy több időt adni BIOS-ban?
Tanácstalan vagyok az ügyet illetően, nem találtam a neten sem semmit ezzel kapcsolatban, a SMART adatok szerint a felpörgési idő rendben, úgy ahogy az összes másik paraméter is.
Kicsit bosszantó, mert ha még újra is indítom a rendszert, mivel elsőre nem detektálja a merevlemezt, elállítódik a boot sorrend és mindig be kell állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!