Tegnap vettem egy PC-t, összeraktuk, beindul, minden ventilátor forog minden alkatrészen, de ha hozzákötöm monitorhoz, nem történik semmi, kiírja, hogy "no signal" és kész. Mi lehet a hiba?
Alaplap: Gigabyte 970A-DS3
Proci: AMD Phenom II X4 965
Videokártya: Gigabyte N650OC-1GI
RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600Hz CL9
ez nagyon értelmes volt, minek op rendszer?
a biost látnia kell
mindjárt megnézem az alaplap tulajdonságait
így elsőre vid kártya hiba, vagy alaplap
na most ha elméletileg a hardverek jók akkor
próbáld végig a vid. kártya kimeneteit
D-sub -ezt nézd meg először
majd próbáld meg mindkét
DVI-D kimenetet ide lehet hogy átalakító kell de adtak hozzá elméletileg
akkor is látnod kell valami hasonlót
az hogy az alkatrészek újak az nem jelenti azt hogy hibátlanok
ha jól látom a videokártyádnak van egy 6 pines csatlakozója
ide is rádugtad a tápot?
Azért kérdeztem elsőre ezt a triviálisnak tűnüő kérdést, mert nem egyszer találkoztam már olyannal, aki megveszi a tecsó-ban a csilivili, semmire nem jó gépet, hazaviszi, és nem indul. Aztán itt sopánkodik, hogy "mi van a géppel ?" Majd hosszas párbeszéd után kiderül, hogy nincs telepítve rendszer. Egyébként is az ilyen típusu kérdéseket jobb mindig az alapoknál kezdeni, így megelőzve az egy más mellett való elbeszélést.
Gondoljátok, hogy nem láttam, és nem hallottam a Bios-ról ? De olyan is előfordult már, hogy az illető összerakta a gépet, és ugyan ezt a hibát produkálta a gép. Majd nagy nehezen kiderült, hogy a gépbe ugyan bedugta a csatlakozót, de a monitorba már nem. Na az ilyen esetek miatt helyénvaló az általam feltett kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!