Miért van az hogy a processzorom kb 50%-on megy? (részletek lent)
Figyelt kérdés
Ma vettem észre, hogy a procim 2.6Ghz helyett csak 1.6 ghz megy ami elég nagy visszaesés. Pár napja telepítettem az ASRock H61M-VS alaplapohoz kapott drivert amihez van egy program amiben lehet húzni a processzor(Axtu a program neve). Lehet hogy abban kéne állítani valamit hogy rendesen menjen?2013. aug. 1. 15:56
1/11 A kérdező kommentje:
Itt a kép, ezt mutatja a windows és az everest is.
2013. aug. 1. 15:57
2/11 Gábor_79 válasza:
A terheléses tesztek is ezt mutatják? Ugyanis ha nincs (cpu) használat, nem megy 100%-on, mert gazdaságtalan. Az Aidában meg tudod nézni terhelten.
3/11 A kérdező kommentje:
Pontosan hogy kell ilyen tesztet csinálni? Sajnos nem vagyok jártas ebben.
2013. aug. 1. 16:32
4/11 Gábor_79 válasza:
Említetted az Aidát. A bal oldalsávban, legalul van olyan kategória 'sebesség'. Rányomsz a CPU queen-re. Nyomsz egy frissítést(F5) és elkezdi a tesztet. Kiemeli más színnel a saját eredményeid.
6/11 Gábor_79 válasza:
Igen, mintha vagyis tényleg 1600-on maradt. A biosba nem állítottál a processzorral kapcsolatba valamit. Esetleg az egyik mag nem megy? Msconfig > rendszerindítás > spec beállításokban a processzorok számához nyúltál?
7/11 A kérdező kommentje:
Nem, de most megnéztem és beállítottam kettőre mert eddig nem volt kipipálva, újraindítottam, de még mindig annyi.
2013. aug. 1. 18:12
8/11 Gábor_79 válasza:
Azt nem is kell kipipálni, mert megtévesztő. Nem úgy működik ahogy gondolná az ember. Épp azért kérdeztem, hogy nehogy. És a biosban?
9/11 A kérdező kommentje:
Átállítottam a biosban auto-ra mert valami miatt maualon volt és jó lett. Köszönöm a segítséget.(Egyébként arra tudok gondolni hogy a program miatt váltott át manuálisra).Ment a zöld kéz :)
2013. aug. 1. 18:22
10/11 Gábor_79 válasza:
Gondolom akkor a biosba sem változtattál. A cpu hőmérsékletét megnézted, mennyi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!