Megfeleltethető egymásnak az alábbi 2 kondenzátor?
Erre a kondenzátorra lenne szükségem az áramkörömhöz:
De csak ilyet találtam, ami elérhető Magyarországon:
Helyettesíthető az 1. a 2. kondenzátorral?
Ha nem, akkor miért nem és hol találhatnék megfelelőt?
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Esetleg ezzel?:
Vagy ezek közül akármelyikkel?:
Sajnálom, hogy ennyire buta kérdéssel zavarlak benneteket, de én egyelőre csak annyit tudok hogy a kapacitásuk azonos kell legyen, de annyi más paraméter van még itt és sajnos nem tudom mire kell odafigyeljek. :(
cserébe nem sokat tudok tenni, de minden (nem trollkodó) válasz kap egy zöld kezet. :D
Reméltem hogy nem ezt a típust kell majd választanom, de valahogy megoldom. Ügyességemet ismerve valószínűleg jobb ha többet veszek a kelleténél.
Köszönöm a gyors választ! :)
Attól is függ, hogy milyen áramkörbe kell. Régi emlékeim szerint, amikor még megszállott elektronikai barkácsoló voltam, nem volt mindegy, hogy kerámia vagy fólia kondenzátor, sőt, még az sem, hogy mekkora a fizikai mérete (a többi alkatrészhez képest).
Főleg kényesebb rezgőkörök esetében számított.
Tehát nem elég csak a kapacitás és a terhelhetőség, feszültség értékre figyelni. Egyszerűbb, nem túl kényes áramköröknél már nem volt ennyire fontos.
Azt hiszem találtam egy még jobbat.
Ez megfelelő lenne?
Egyébként az üzemi feszültségnek ugyan akkorának kell lennie, vagy valamilyen irányban változhat (nőhet/csökkenhet)?
Az üzemi feszültség azt jelenti, hogy ezen a feszültségen még garantáltan nem üt át a kondi. Tehát a szükségesnél többet bíró lehet, csak felesleges.
Viszont a másik dolog: mivel olyan kapacitásérték, hogy uF nincsen, talán arról lehet szó, hogy aki írta, nem talált hirtelen "μ" jelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!