Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megfeleltethető egymásnak az...

Megfeleltethető egymásnak az alábbi 2 kondenzátor?

Figyelt kérdés

Erre a kondenzátorra lenne szükségem az áramkörömhöz:

[link]

De csak ilyet találtam, ami elérhető Magyarországon:

[link]

Helyettesíthető az 1. a 2. kondenzátorral?

Ha nem, akkor miért nem és hol találhatnék megfelelőt?

A válaszokat előre is köszönöm! :)

2013. júl. 29. 14:48
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Esetleg ezzel?:

[link]

Vagy ezek közül akármelyikkel?:

[link]

Sajnálom, hogy ennyire buta kérdéssel zavarlak benneteket, de én egyelőre csak annyit tudok hogy a kapacitásuk azonos kell legyen, de annyi más paraméter van még itt és sajnos nem tudom mire kell odafigyeljek. :(

cserébe nem sokat tudok tenni, de minden (nem trollkodó) válasz kap egy zöld kezet. :D

2013. júl. 29. 14:55
 2/11 SimkoL ***** válasza:
Kapacitás, feszültség - alacsonyabb ne legyen a megjelöltnél, magasabb lehet - anyaga : kerámia, fólia, Elko, tantál..... A te esetedben egy 47 nF, 50 V, kerámia kondenzátorról van szól. A linkeltek közül ez : [link] telejsíti a paramétereket csak a beforrasztással lesznek gondjaid :)
2013. júl. 29. 15:10
 3/11 A kérdező kommentje:

Reméltem hogy nem ezt a típust kell majd választanom, de valahogy megoldom. Ügyességemet ismerve valószínűleg jobb ha többet veszek a kelleténél.

Köszönöm a gyors választ! :)

2013. júl. 29. 15:15
 4/11 A kérdező kommentje:
Megoldható valahogy próbapanellel ez a kondenzátor?
2013. júl. 29. 15:16
 5/11 SimkoL ***** válasza:

Jobban kellet volna szétnézni :)

[link]

2013. júl. 29. 15:30
 6/11 Lajos54 ***** válasza:

Attól is függ, hogy milyen áramkörbe kell. Régi emlékeim szerint, amikor még megszállott elektronikai barkácsoló voltam, nem volt mindegy, hogy kerámia vagy fólia kondenzátor, sőt, még az sem, hogy mekkora a fizikai mérete (a többi alkatrészhez képest).

Főleg kényesebb rezgőkörök esetében számított.

Tehát nem elég csak a kapacitás és a terhelhetőség, feszültség értékre figyelni. Egyszerűbb, nem túl kényes áramköröknél már nem volt ennyire fontos.

2013. júl. 29. 15:30
 7/11 A kérdező kommentje:
Ez tökéletes lesz, nagyon szépen köszönöm mindegyik választ, sokat segítettetek!
2013. júl. 29. 15:57
 8/11 A kérdező kommentje:
Még felvetődött bennem az a kérdés, hogy vajon az 1uF és az 1μF ugyan azt a mennyiséget jelöli e.
2013. júl. 29. 16:06
 9/11 A kérdező kommentje:

Azt hiszem találtam egy még jobbat.

[link]

Ez megfelelő lenne?

Egyébként az üzemi feszültségnek ugyan akkorának kell lennie, vagy valamilyen irányban változhat (nőhet/csökkenhet)?

2013. júl. 29. 16:15
 10/11 Lajos54 ***** válasza:

Az üzemi feszültség azt jelenti, hogy ezen a feszültségen még garantáltan nem üt át a kondi. Tehát a szükségesnél többet bíró lehet, csak felesleges.

Viszont a másik dolog: mivel olyan kapacitásérték, hogy uF nincsen, talán arról lehet szó, hogy aki írta, nem talált hirtelen "μ" jelet.

2013. júl. 29. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!