Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen jövője van a számítógép...

Milyen jövője van a számítógép szerelés/szervizelés szakmának?

Figyelt kérdés
2013. júl. 24. 23:17
 1/8 P.O.C. ***** válasza:
100%

Ha az OKJ -s alapfokúra gondolsz, annak semmi. Asztali gépnél nem kell sok utána járás, és szakirányú végzettség nélkül is el lehet boldogulni. Nekem is csak szakirányú van nem vagyok szerelő se műszerész, mégis most is PC boltba melózok, ahol vállalunk javításokat is.

Ahogy én látom, inkább annak lenne értelme, ha egy halott alaplapot, videokártyát is meg tudnál javítani. Ehhez viszont már nagyon komoly tudás kell, a minimum egy elektro műszerész végzettség.

Mindenki a laptopba, tabletbe van újabban beleb*zulva, asztali gépet már lassan csak Gamer -ek vesznek és azok, akik olyan igénybevételnek teszik gépeiket, hogy egyszerűen nincs más választásuk. Ezeket a mobil sz*rokat viszont már eleve szétszedni is nehéz, nemhogy megjavítani.

2013. júl. 24. 23:33
 2/8 A kérdező kommentje:

Tudja a retkem milyen OKJ cuccról beszélsz :D

Az a szak neve, hogy számítástechnika, és állítólag miután elvégeztük a sulit akkor ilyen számítógép szerelők leszünk.. egyetemre nem tervezek menni, érettségi kéne...

2013. júl. 24. 23:37
 3/8 P.O.C. ***** válasza:

Ha középiskolai szak, akkor OKJ -s szakmát kapsz.

OKJ=Országos Képzési Jegyzék

2013. júl. 24. 23:41
 4/8 A kérdező kommentje:
Akkor az :d csak mert erdélyi vagyok, hallottam a rövidítésről de nemjutott eszembe
2013. júl. 24. 23:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Azért az alaplapszerelés elég durva dolog, az utolsó gép, aminek az elektronikáját egy földi halandó is megértette az a mikroszámítógépek korában készült. Ráadásul, ma minden alkatrész SMD-s, amihez a legócskább forrasztó készlet 50 rongyról indul, és még nem beszéltem az oszcilloszkópról stb. Kis túlzással, egy autószerelő műhely is kijönne egy teljes értékű alaplap javító felszerelés árából, ráadásul meg se térül, mert senki nem hordja szervizbe a gépét. De igazából ma már minden műszaki terület ilyen(az új autóhoz is jobb ha senki nem nyúl, csak hiba esetén begurítsák a szeméttelepre, mert az a legolcsóbb), ha csak nem valami speciális alkalmazásról van szó, pl.: beépített ipari számítógépek, amik szándékosan javíthatóra készülnek.
2013. júl. 25. 00:37
 6/8 A kérdező kommentje:

Akkor fölösbe járom ki ezt a szakot, fasza..

Egyébként a sulinknak van oszcilloszkópja meg minden ilyen szar, forrasztó szarság stb

bár én úgy gondoltam, hogy kijárom a sulit és egy ilyen számítógép alkatrészek eladásával és szervizelésével foglalkozó céghez mennék. Felvennének? Főleg hogy ahova mennék a faszik akik ott dolgoznak mind az én sulimból vannak, és ráadásul nemis számtech. szakról mentek oda

2013. júl. 25. 01:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Végezd el, amibe belevágtál. És ne csak azt tanuld meg, ami a tananyag, hanem olvass sokat utána, nehogy egy kőkorszaki szaki szintjén fejezd be a sulit. Rengeteg újdonság születek e téren, nap, mint nap, és nincs iskolai oktatóanyag, amelyik lépést tudna ezzel tartani.
2013. júl. 27. 17:08
 8/8 anonim válasza:
Ennek a szaknak csak akkor van értelme, ha nem vagy lusta a minimumnál jóval többet tanulni, sőt kicsit az iskolai anyagnál is, meg később a munkád során is. Azt mi mégis honnan tudjuk, h ahhoz a konkrét céghez felvennének-e???? Am informatikai területen attól függ nagy mértékben, h mennyire látnak fejlődőképesnek, meg mennyire tűnsz hajlandónak tanulni, nem a már megszerzett tudás az elsődleges (már persze kezdőként, ha már van is tudásod, az nagy előny később.)
2013. aug. 4. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!