Milyen jövője van a számítógép szerelés/szervizelés szakmának?
Ha az OKJ -s alapfokúra gondolsz, annak semmi. Asztali gépnél nem kell sok utána járás, és szakirányú végzettség nélkül is el lehet boldogulni. Nekem is csak szakirányú van nem vagyok szerelő se műszerész, mégis most is PC boltba melózok, ahol vállalunk javításokat is.
Ahogy én látom, inkább annak lenne értelme, ha egy halott alaplapot, videokártyát is meg tudnál javítani. Ehhez viszont már nagyon komoly tudás kell, a minimum egy elektro műszerész végzettség.
Mindenki a laptopba, tabletbe van újabban beleb*zulva, asztali gépet már lassan csak Gamer -ek vesznek és azok, akik olyan igénybevételnek teszik gépeiket, hogy egyszerűen nincs más választásuk. Ezeket a mobil sz*rokat viszont már eleve szétszedni is nehéz, nemhogy megjavítani.
Tudja a retkem milyen OKJ cuccról beszélsz :D
Az a szak neve, hogy számítástechnika, és állítólag miután elvégeztük a sulit akkor ilyen számítógép szerelők leszünk.. egyetemre nem tervezek menni, érettségi kéne...
Ha középiskolai szak, akkor OKJ -s szakmát kapsz.
OKJ=Országos Képzési Jegyzék
Akkor fölösbe járom ki ezt a szakot, fasza..
Egyébként a sulinknak van oszcilloszkópja meg minden ilyen szar, forrasztó szarság stb
bár én úgy gondoltam, hogy kijárom a sulit és egy ilyen számítógép alkatrészek eladásával és szervizelésével foglalkozó céghez mennék. Felvennének? Főleg hogy ahova mennék a faszik akik ott dolgoznak mind az én sulimból vannak, és ráadásul nemis számtech. szakról mentek oda
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!