Túl melegedett processzor: paszta vagy hűtő?
Van egy AMD FX 4-Core FX-4100 processzorom, gyári hűtővel, egy elég olcsó gépházban.
Ez az egész elég gyorsan felmelegszik. (irreálisan magas hőfokra, olyan 70-80 C°, esetenként le is kapcsolja magát a gép)
A kérdésem az lenne, hogy ha veszek bele processzor hűtőpasztát milyet? Esetleg egy új processzor hűtőt? Vagy ha a gépházra veszek valami, viszonylag olcsó, 1000-1500 forintos hűtőventilátort az segít-e?
A válaszokat előre is köszönöm.
Ha veszel a gépbe 2 vientit (egyik szív,másik fúj) az is segít valamennyit. A lényeg a megfelelő légáramlás. De ha nem segít:
Akkor:
És rá egy venti aborda másik végére (ezt kifele szívásra kell állítani úgy, hogy a gép hátulja felé fújja ki a meleget a bordából!)
[link] ezt a tápra kell kötni majd
;) paszta van hozzá:
-proci közepére nyomj egy borsónyit
-kenegesd el az ujjaddal (kis körkörös mozdulatokkal)
Ha jól emlékszem az Athlon 750k procim így nem ment fel 40fok fölé 1 óra crysis 2 után! (Hd7870)
19:55
Tetszik a stílusod.
20:03
Köszönöm szépen.
20:54
Köszönöm. Semmiképpen sem terveztem kézzel kenegetni.
Esetleg valami pasztát tudtok ajánlani? Rengetegféle van és még nem használtam, vásároltam pasztát.
Köszönöm a segítségedet, amint megveszem a ventilátort és a pasztát leírom a tapasztalatot.
Egyébként éppen írtam egy levelet a pcx.hu-nak, mivel a webáruházukban található 2 féle AC MX-2 hűtőpaszta és fogalmam sincs mi a különbség az értékükön kívül.
Arctic Cooling MX-2 4g hũtőpaszta
Arctic MX-2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!