Mi lenne megfelelő házi notebook hűtőnek?
Elég erős vassal rendelkezem (Lenovo IdeaPad Y510p), azt mondják, hogy jó a hűtése is, de egy erősebb játéknál (PL. BF3) felmegy 60-65 fokra, az abszolút gépzabáló játéknál, a Cube World-nél pedig akár 70-75-re is.
A felület megfelelő, döntve van egy viszonylag alap notebook hűtő által. Kb. egy hét múlva tudnék egy komolyabbat beszerezni, addig ki szeretném húzni ezzel a hűtővel és, ha kell, akkor valami plusz kiegészítéssel.
Két kérdésem lenne:
1. Mennyire megfelelő az ilyen hőmérséklet (alap használatnál nagyjából konstans 45-48 van), valamint hosszú távon mennyire káros?
2. Ha kell, akkor milyen házi praktikákat tudnék bevetni a plusz hűtésre? A normál ventilátor nem igazán játszik, mivel kialakításából adódóan nem alkalmas hasonló módszerre. A jégakku ér valamit, vagy esetleg ront?
Köszönöm!
Itt a procid gyári lapja, e szerint maximum 100°C-ig melegedhet, tehát a 70-75 még mindig belefér.
"Házi praktikaként" a hűvös szobát tudom ajánlani, tehetsz alá akármilyen hűtőt, ha az a 28-30 fokos szobalevegőt fújja rá. A jégakku nem hinném, hogy sokat használ, de ártani nem árthat.
Amúgy meg a nagy meleg hosszútávon káros, két hét alatt nem lesz semmi baja!
Köszönöm mindkettőtök válaszát és a linket is! Én magam sem bírom annyira a meleget, ezért a ventilátor lehűti nagyjából 23-25 fokra a szobát.
Én sem gondolnám, hogy ez az egy hét sokat nyomna a latba, de azért azzal is számolok, hogy az új hűtő sem fogja drasztikusan lenyomni, akármekkora fordulatszámú és akármekkora átmérőjű is maga a ventilátor rész is, de remélem azért pár fokkal leviszi majd.
A jégakkut kipróbáltam, akárhova helyeztem, nem volt számottevő különbség, tehát nekem annyira nem éri meg az a 0,5 fok, cserébe azért, hogy figyeljek az olvadásra.
Még egyszer nagyon köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!