Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagyon fontos! Windows XP x86...

Nagyon fontos! Windows XP x86 Intel Core i7 processzorral 8GB (2x4GB) Hibátlanul elfut?

Figyelt kérdés

Nagyon fontos! Windows XP x86 Intel Core i7 processzorral 8GB (2x4GB) Hibátlanul elfut?

Szeretnék venni egy új számítógépet

VGA GEFORCE GTX680-DC2O-2GD5 2GB/GDDR5 PCIE ASUS

atx asus ta 711 midi

ALAPLAP INTEL BLKDH77KC s1155

CPU INTEL CORE i7-2700K 3,5GHz/8Mb s1155 BOX

RAM DDR III 8 GB 2133 GEIL BLACK DRAGON KIT2 CL10

HDD 2 TB WD 7.2 SATAII 64MB AV-GP WD20EURS (western digital)

Monitor átalakító (DVI dugó - VGA aljzat)

Deloc PCI 4x usb 2.0 usb bővitőkártya

DVD író Asus DVD+/-RW S-ATA (DRW-24B5ST)

Az alaplaphoz és a Get force videó kártyához megvannak a driverek.2 DB 4 gigás összesen 8 GB ramot néztem ki) tudom hogy 3-4 gigabájtot fog ebből látni az XP.A Core i7 processzorral van tapasztalat XP-alatt? Teljesen tökéletesen megy XP alatt?A RAM és a processzor végett aggódom hogy tökéletessen működik e vele, ez egy 300.000 feletti konstrukció.A kérdésem a következő:evvel a konfigon hibátlanúl fog e futni az x86 os windows XP professional?

2013. júl. 19. 19:09
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
5%
De amúgy tök feleslegesen vitázunk, mert a kérdezőtől úgysem tudjuk meg milyen programokat használ.
2013. júl. 26. 11:11
 22/30 anonim ***** válasza:
38%
Az utolsót nem értem miért erőlteti annyira a windows 7 est,a kérdező megírta hogy kipróbálta nem jó nem akarja és több okot is írt mindjárt az első oldalon.6év alatt hány program gyűlik össze most mire válaszoljon.Most egy halom programot erőltessen rá egy olyan OS re ami alapból nem volt jó neki,és szenvedjen vele?Szerintem nem arra kíváncsi ha felsorolná ami hülyeség lenne futtasd emulátorban vagy XP módban a többire meg keresztet vethetsz kereshetsz ujjabbat ha az meg nem olyan akkor megszívtad.Ha van egy rahedli program egy boizonyos OS re nem az a megoldás hogy egy másik platformon emulátorokkal meg minden féle kompatibilitási módban futtatom és vagy jó vagy nem egy olyan oprendszeren amit megírt hogy utálta enélkül a dolog nélkül is.Ellett mondva hogy teljesen új 100%ban modern konfigokhoz is jó és támogatják persze utána kell nézni ,ne vegyen semmivel régebbi vagy gyengébb konfigot mert felesleges.Én mint írtam sokkal brutálabb vadonat új géphez használom az XP-t szintén core I-7 processzor még modernebbel, de az említettnél egy teljesen modern egy Asus z77Pro4 intel chipsetű alaplappal, szintén 2x4Gb os de az említettnél gyorsabb rammal.Vagy 1,5 hónapja vettem szóval 1000% jó és működik,de ha olyasmit venne ami nem támogatja az XP-t akkor lenne a cumi mert 2 Oprendszert is fellehet egy gépre rakni bármi emulátor nélkül két külön patrícióra.
2013. júl. 26. 13:33
 23/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!Az utolsó tól számítva a 4.nek 9:58-nál különösen!A intel core i7 processzor végett teljesen felesleges volt aggódni 100% ban tökéletesen működik,felesleges is volt aggódni a proci végett ha kell 100%ban kitudja használni teszteltem,sőt az Intel core i7 a jelenlegi egyik legmodernebb processzor a legjobb választás volt az XP-hez.A végén kiderült annyi van ha felrakok 2x4 giga ramot abból így is úgyis négyet lát semmi más.Az is kiderült hogy ez annyira nem hátrány mert több operációs rendszernél van ez így.Végül még gyorsabb 2x4 Giga RAM 8magos Intel Core i7 Proci (3.4-3.9Ghz LGA 1155 i73770) alaplap került bele mindenből a létező leg modernebb.Az alaplap lett volna egyedül rossz választás mert régi fajtát néztem ki,ezért szóltak is az üzletben.Az Asus z77Pro4 teljesen modern és még tényleg többet is tud az került bele,ők is ajánlották. Megvan a végül a Gép Windows XP Professional SP3 fut rajta,valami hihetetlen gyors egy mákszemnyi hiba nélkül fut minden atom stabilan lenyűgöző gyorsasággal.200GB nak megfelelő program került feltelepítésre+8db eszköz lett átrakva a régi gépről az újra (egeret,monitort,billentyűt nem számítva).A játékok csodálatosan futnak az új videó kártyával a régi Nes,N64,PSX emulátoron át a Windows 98 kompatibilitású Resident Evil 2 PC-s változaton át a GTA4-ig.És minden 100% ban XP platformon bármi ilyen oprendszer emuláció vagy hasonló alternatíva nélkül.És utólag amikor kipróbáltam a Windows 7 ultimate SP1-et annyi gondom volt vele ha pusztán az operációs rendszert raknám fel és semmi más programot,nem lett volna ez a gondom akkor sem kéne pedig én ingyen hozzájutok a teljes változathoz.
2013. júl. 27. 13:22
 24/30 anonim ***** válasza:
27%
mi a f***nak vettél ilyen gépet ha xpvel használod?
2013. júl. 27. 20:34
 25/30 anonim ***** válasza:
17%

Ezt elolvasva a sírás kerülget. Kb 25% ot tud kihasználni az xp a gépből.

Ha jobb útra térnél.

[link]

2014. márc. 10. 21:56
 26/30 anonim ***** válasza:
2014. márc. 10. 21:57
 27/30 A kérdező kommentje:
Azóta megvan a számítógép gyönyörűen működik XP alatt.Őszintén elegem van a szoftvergyártók elnagyolt munkáiból.Nem fogok Windows 7 re se 8 ra átállni mert elegem van belőle!Minden elfut gyönyörűen XP alatt szóval innentől kezdve a többi meg nem érdekel.Felraknék ugyan így akár melyik 32 bittes operációs rendszert ugyan ez lenne a helyzet.A 32 bittes windows 7 sem különb az is 4 giga rammot lát.A tisztelt Microsoft egyiket meg se csinálta normálisan de már ontja a másik elnagyolt szoftverét.Ez nem kompatibilis az nem fut el hagyom a fenébe.A Microsoftos támogatással eddig sem értem semmit!Hol van Pl Sata AHCI támogatású hivatalos vagy volt XP Telepítő CD hivatalosan integrált frissítésekkel sehol.Pedig megtehették volna de nem tették. Hülyének nézik a saját ügyfeleiket már jobban megérik a kalóz változatok.Minden program játék elfut XP alatt minden eszközhöz jó az XP akkor minek?Az hogy megszűnt a támogatása semmit nem jelent ez üzlet semmi más.Most veszek egy laptopot ugyan így XP-s lesz.Amit ad a Windows 7 egyik kezével a másikkal el is veszi.Új játékokat amik Diretx 10 et 11 vagy 12 igényel nem futtatok akkor meg minek.Már egy ingyenes Linux már kezd színpatikusabb színvonalasabb lenni.Ott van Pl a Linux alapból a legfrisebb telepítéseket az oprendszerbe integrálva kapod hivatalosan!Hol volt van ilyen a Microsoftnál sehol!Igen van kalóz változatba mert ahhoz szakember szaktudás kell mert a Microsoft nem biztosítja.window7 en van diretx 11 8 on direct x 12 de a régi játékok már kiabálnak hogy nem jó.Aki eddig magánszemélyként gondolkozott hogy 40-60 ezer forintokat fizet ki a Hétre meg a Nyolcra inkább töltsön le egy Linuxot vagy töltse le ingyen torrenten jobban jár! Ami XP-n elfut már nem minden fut 7 esen ami 7 esen elfut már nem biztos hogy fut 8 ason.Most XP-n meg minden elfut.Szóval nem kötelessége senkinek minden sz@ rt megvenni és alkalmazkodni a Microsoft hülyeségeihez.Ja ezt azt amazt nem csinálja ez az amaz nem jó hát erre nincs szükségem amikor XP alatt nincs ilyen gondom!És megcseszhetem az windows 7 es XP kompatibilitási módot mert azzal se futott sok minden!Egy hazug pénzsóvár felhasználókba belerúgó őket hülyének néző elnagyolt munkát végző sunyi szemét cég!
2014. máj. 2. 01:59
 28/30 A kérdező kommentje:

Végső soron itt az volt a baj hogy windows rendszer.Sanos a hazug üzletpolitikájuk és a direktben ilyenre tervezett rendszerük kényszerítette ki és egy új gépre ezt az ósdi vackot keljen raknom.A windows rendszer sajnos megköveteli hogy mindenből újat vegyünk és a régit dobáljuk ki illetve minden féle hülyeséget telepítsünk fel mert különben nem működik.Az egész úgy van megtervezve hogy hosszútávon a vevő ellen dolgozik.Emelett az egész egy önmagát összeomlasztó vírusplatform az nem piszkál bele rendszerükbe ami nem akar.Nincs gy normális csomagkezelő rendszere ami megakadálozza hogy a sok szutyok telepitő ami felkerült nyom nélkül lehessen törölni őket.És utólag ezt direkt így tervezték.Egy pénz idő energianyelő giccses vacak.És utólag nem az a megoldás ha energiát ölök bele hogy ebből a kupac sz ból működő rendszert csináljak hanem levakarni a gépről a windows rendszert és egy normális operációs rendszer kell a helyére.

Kibróbáltam az összes operációs rendszert ami azóta csak megjelent windows 7,windows8.1,és a legujabb windows 10-et is.És azóta egy csomó féle linuxot kipróbáltam és soha többé windows.A 64 bites Linux mint mellett döntöttem végül.Gyönyörűen kihasználja a modern számítógép adottságait.Végül nem tudtam használni semilyen windowst.Ennyi kompatibilitási hibát és egyébb búgot egyik linuxnál sem láttam mint windows esetében.Érdekes mód a programok linuxról linuxra kompatibilisek voltak.Hardveresen is minden gyönyörűen működik.Arra jutoam a hosszú idő alatt hogy a Microsoft, windows ott nézi komplett h nek az embereket ahol tudja.A windows termékeivel mint hardveresen mint szoftveresen olyan súlyos búgok voltak ami ellehetetleníti az embert az átállásról.Régi Gépekre az új windows nem megy és új gépekhez meg a régi elavult és szintén nem megy.Érdekes mód a Linuxok amiket kipróbáltam régi és új gépekre is felmentek gond nélkül,a programok kompatibilisek voltak linuxról linuxra,és beállítás és funkciók terén nem olyan lebutított vacak mint a windows.

2015. aug. 26. 11:36
 29/30 anonim válasza:
28%
A Windows XP csak 1 magos processzort támogat.
2015. okt. 28. 11:06
 30/30 anonim válasza:
Ez hülyeség,2magosat egy Professional igen,de 4 magosat már nem.És a kérdező is hülye,hogy egy ilyen gépre xar xp rak.Win 7 64bit Home Premium a megfelelő.Minden program elmegy rajta.
2016. dec. 11. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!