Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagyon fontos! Windows XP x86...

Nagyon fontos! Windows XP x86 Intel Core i7 processzorral 8GB (2x4GB) Hibátlanul elfut?

Figyelt kérdés

Nagyon fontos! Windows XP x86 Intel Core i7 processzorral 8GB (2x4GB) Hibátlanul elfut?

Szeretnék venni egy új számítógépet

VGA GEFORCE GTX680-DC2O-2GD5 2GB/GDDR5 PCIE ASUS

atx asus ta 711 midi

ALAPLAP INTEL BLKDH77KC s1155

CPU INTEL CORE i7-2700K 3,5GHz/8Mb s1155 BOX

RAM DDR III 8 GB 2133 GEIL BLACK DRAGON KIT2 CL10

HDD 2 TB WD 7.2 SATAII 64MB AV-GP WD20EURS (western digital)

Monitor átalakító (DVI dugó - VGA aljzat)

Deloc PCI 4x usb 2.0 usb bővitőkártya

DVD író Asus DVD+/-RW S-ATA (DRW-24B5ST)

Az alaplaphoz és a Get force videó kártyához megvannak a driverek.2 DB 4 gigás összesen 8 GB ramot néztem ki) tudom hogy 3-4 gigabájtot fog ebből látni az XP.A Core i7 processzorral van tapasztalat XP-alatt? Teljesen tökéletesen megy XP alatt?A RAM és a processzor végett aggódom hogy tökéletessen működik e vele, ez egy 300.000 feletti konstrukció.A kérdésem a következő:evvel a konfigon hibátlanúl fog e futni az x86 os windows XP professional?

2013. júl. 19. 19:09
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
45%
Mondd már el mik azok a fontos programok, nagyon kíváncsi lettem.
2013. júl. 19. 20:40
 12/30 anti paladin ***** válasza:
53%
Ha tényleg ennyire fontos az xp akkor vm-ben futtasd és csókolom. Nem kell aggódni semmi miatt.
2013. júl. 19. 21:01
 13/30 A kérdező kommentje:
Ha valaki próbálta Core i7 processzorral vagy 2x 4 gigás rammal hogy jó e velük konkrétan azt megköszönném, főleg a processzor érdekel.Aki nem tud a témában segíteni azt megkérem ne szemetelje tele a hozzászólást fölöslegesen.
2013. júl. 19. 21:01
 14/30 P.O.C. ***** válasza:
45%

Arra én is kíváncsi lennék, mert legtöbb valamire való szoftvernek csináltak már Windows 7 kompatibilis verziót.

Illetve az is érdekelne, hogy ha már bármi áron XP, akkor miért nem egy butább gépet állítottál össze, amit az XP ki tudna használni úgy ahogy?

2013. júl. 19. 21:05
 15/30 anonim ***** válasza:
52%
Egyszerűbb persze lepontozni mint válaszolni egy normálisan feltett kérdésre.
2013. júl. 19. 21:06
 16/30 P.O.C. ***** válasza:
73%

"Ha valaki próbálta Core i7 processzorral vagy 2x 4 gigás rammal hogy jó e velük konkrétan azt megköszönném, főleg a processzor érdekel.Aki nem tud a témában segíteni azt megkérem ne szemetelje tele a hozzászólást fölöslegesen."

És még okoskodik is. :D

A MEMÓRIA KÉRÉST MÁR ELMONDTUK!!! A 32-BITES RENDSZEREK CSAK 4 GB RAM-OT KÉPESEK MEGCÍMEZNI !!! AKÁR TETSZIK AKÁR NEM EZ VAN!

A processzor is menni fog. Mert egyszer egy i5 -ös gépre is kértek tőlem XP -t, és futott.

Most menj és köss házassági szerződést az XP -del. :D

2013. júl. 19. 21:10
 17/30 anonim ***** válasza:
52%
Mellesleg nem olyan sok program van ami nem futna el a 7esen ami ment xpn csak átkell állítani a kompatibilitást xpre.. ha nem megy megpróbálja ő is megoldani am meg erőlködsz itt az xpddel cseszheted ennyi erővel ha xp kell vegyél vmi core2duos gépet azon biztos menni fog az xp és nem kell aggódni ilyen gép és xpt rakni rá 10%át ha kifogod tudni használni ennek a gépnek dehát a kérdező makacs mint az öregek él az őskorba és nem akar előrelépni mert az új az nem jó persze... sok idiota
2013. júl. 19. 22:34
 18/30 P.O.C. ***** válasza:
34%

Az a baj, hogy meg se monda milyen szoftverek miatt ragaszkodik az XP -hez. Sőt semmilyen más kérdésre se válaszol. Mindenkit csak lepontozni tud, mint valami hülye gyerek, és csak megy előre, mint valami szemellenzős igásló az úton a hőn imádott XP -jéhez.

Pedig ha a Windows 7 -en nem fut egy adott poros szoftver kompatibilitási módban se, annak legnagyobb része fut normálisan virtuális gépre telepített XP -n is. Kivéve a nagy erőforrás igényűek, mint pl. a videotömörítés, képszerkesztés, játékszoftver. De azokra meg kismillió jobbnál alternatíva van 7-esre.

2013. júl. 19. 22:59
 19/30 anonim ***** válasza:
77%

Windows XP ProfessionalSP3 alatt hibátlanul fog működni a konfig annyi hogy 4GB rammot lát,A processzor tökéletesen fog futni és teljesen kitudja használni de fontos hogy SP3 Sata driverekkel, a régi XPSP2 ön már nem megy a gép.Én az úgynevezett integrált os eket ajánlom amiben bele intágrállták a frissítéseket van fent az interneten ilyen XP.

Egy kis változtatást ajánlanék

-Alaplap Asus z77Pro4

-CPU INTEL CORE i7 3.4-3.9Ghz 8M 77W 4C/8T ivy Bridge LGA 1155 (i73770)

-RAM DDR III 8 GB 2x4GB 1600 kingston hyperx PNP CL9 Kit

Az alaplap amit írtam mindennel rendelkezik alapból a fent említettnél a fent írt már kifutó széria de ez teljesen modern szinte ugyanabban az árban.A CPU szintén modernebb az említett ram gyorsabb sokkal összhangosabban van a CPU-val.Az a fontos ha gépet vesz az ember Alaplap Driverek,videó kártya driver,meg minden amit ráköt legyen hozzá XP driver és támogassa azt.Én alapból nem vennék egy olyan gépet/eszközt ami nem támogatja az XP-t.Ha megnézed a legmodernebb konfig amit írtam én XP alatt használom igaz egy 360.000 konfig az ár hátránya, de hasít XP alatt és egy grammnyi hátránya nincsen atom gyors atom stabil hasít rajta minden és szuper jók futak rajta a játékok.

Amit hülyeségeket tartók abból amit írtak előttem:

-„Menni menni fog igen, de kb oylan mintha egy Trabant kasztnijába akarnál beleerőszakolni egy Ferrari motort.”

Itt egy erős gépen futtatunk egy régebbi vele teljesen kompatibilis kis rendszerigényű oprendszert nem pedig egy gyenge gépen egy nagy rendszer igényűt tehát ez nem eészen helytálló.

-„kell vegyél vmi core2duos gépet azon biztos menni fog az xp”

Ez egy az egyben hülyeség semmiben nem kell régebbit venni mert a legmodernebb legújabb legspécibb jelenleg össze állítható leg erősebb lespécibb legjobb konfigok is kompatibilisek XP hez Proci,Alaplap,Ram,videó kártya,meg minden.A lényeg utána kel nézni legyen hozzá XP driver és támogassa az XP-t.Attól hogy egy 2x4 gigás ramból 4 gigát lát én nem vennék pusztán 4 gigásat ami meg nem okoz technikai problémát mert működik vele, hisz nem 1-2 évre vesz gépet az ember a többivel meg nem lesz gond!

-„Pedig ha a Windows 7 -en nem fut egy adott poros szoftver kompatibilitási módban se, annak legnagyobb része fut normálisan virtuális gépre telepített XP -n is.”

Virtuális gépen Pl sok régebbi jól kidolgozott biztonsági szoftvert nem lehet elfuttatni ugyanígy windows7 esen példának Sygate tűzfal (garantáltan nem fut 7 esen),Total uninstal régebbi (ugyan van újabb változat csak netkapcsolat nélkül már az istenért nem lehet offline regisztrálni).Vannak amúgy régebbi programok aminél nem is érdemes újabbat felrakni mert sajnos nem hogy jobb lett sokkal rosszabb elbarmolták hülyeségekkel,ami jó volt azt is elszúrták.Egy szoftverrel futtatot virtuális gépnek megvannak a korlátai ha egy régebbi játékot futtatnék benne lehet jönnének a meglepetések Pl nem lehetne menteni.

Egy gépre tudni kell hogy különböző patricion felehet telepíteni 2 oprencert is (Xp és 7 es is lehet rajta 2 külön patrición és izlés szerint lehet választani melyik induljon) és eredeti környezetben lehet így futtatni így a programokat bármi hátrány nélkül.

A windows 7 en a legmodernebb ultimaten tetszik vagy sem nagyon sok minden nem fut el és bizony a legtöbb évek folyamán normálisan kidolgozott programot XP-re írták. A windows 7 ultimaten van XP mód Win 8 illetve az előző 7 esekkel foglalkozni sem érdemes mert jött ment elnagyolt szoftverek ezeken már nincs.Az XP móddal sem fut rengeteg minden Sygate,Cain,Aircrack,kapásból nem.A windows 7 ujjabb ám de nem olyan stabil mint az XP sokkal jobban szeret meghülyülni nem engedelmeskedni az XP egyszerübb lényegretörőbb átláthatóbb és nincs telenyomva felesleges mű májer hülyeségekkel.Én amikor felraktam a windows 7 ultimate SP1 et a közeli Hot Spothoz csatlakozni nem volt hajlandó,A win 7 re írt MAC spoofing eszköz nem működött (mellesleg nekem nem kell anélkül is beállítom) normálisan de volt valami olyan MAC is amit az istenért nem volt hozzá funkció (ezért kelett az eszköz) se de a ralink 3070 es wifi adaptert is hülyén kezelte ugyan felismerte driver nélkül de driverrel is úgyszintén.Szóval ha eltekintünk a szoftverkompatibilástól a windows 7 nagy hátránya Szeret behülyülni,tele van nyomva mutyi felesleges dísz hüéyeségekkel,de a legnagyobb probléma ha vannak régi hardverek amikhez nincs windows 7 driver akkor akár több tízezer forintos eszközökket nem lehet használni hozzá és jópár régi eszköznek búcsut lehet mondani a 7 esen.Szóval teljesen megértem már amikor ott nem úgy csinálja a dolgokat ahogy kell pluszban egy régi felhasználó szembesül még a szoftveres problémával az egyszerűen levakarja mert nem akar a hülyeségein szenvedni/idegeskedni ráadásul feleslegesen.

Itt nem azon kell aggódni hogy az XP elfut e a modern konfigokon mert igen elfut a legmodernebb konfigokon is, és nem érdemes olyan hardvert venni ami nem támogatja.Ha régi gép van ahhoz vannak hardverek,eszközök rengeteg program amit egy újonnan vásárolt géphez szeretnénk használni tetszik vagy sem ott bizony a windows 7 el csak sorban jönnének a gondok és feleslegesen.Szóval a legmodernebb bika méregdrága 100.000ft-os 8magos core i7 Intel procihoz 2x4 gigás rammhoz 150.000ft-os videókártyához is szuper jó az XP, nekem az van egy 380.000FT os gép egy 100% modern alaplappal aminél minden hardverhez teljes support normális garancia van.Atom szuper atom stabil atom gyors egy mákszemnyi hiba nélkül meg játékoknál élvezet használni és eszembe nem jutna akár felrakni mellé egy windows 7 est mellékes oprendszerként sem mert tip top.

2013. júl. 26. 09:58
 20/30 anonim ***** válasza:
34%

Lehet itt csacsogni még egy sort, de én még mindig nem értem miért lenne olyan fontos XP-t tenni egy új gépre.

"windows 7 en a legmodernebb ultimaten"...nincs olyan hogy "legmodernebb", ugyanolyan mint a többi változat, csak néhány további funkció hozzá van adva.

"a legtöbb évek folyamán normálisan kidolgozott programot XP-re írták"...ugyanmár...még azt mondom, hogy ha 2007-ben mondtad volna ezt, akkor elhiszem, de azóta a Windows 7 is megélt már 4 évet, és gyakorlatileg már a Béta változata is használhatóbb volt mint akármelyik másik Windows rendszer.

Meg alapvetően, alapból a szoftvervilág egy folyamatosan változó dolog, nem kell ragaszkodni a már ezer éves programjainkhoz, hogyha van tőlük jobb megoldás, ami ingyen elérhető.Olyan mint amikor kodek packkekkel b_szakodnak az emberek, ahelyett hogy leszednének egy VLC playert.

"ujjabb ám de nem olyan stabil mint az XP sokkal jobban szeret meghülyülni nem engedelmeskedni"...Nem ujjabb hanem újabb, és nem értem mit értenek az emberek azon hogy nem stabil. Komolyan. Évek óta használom, mindenki használja, gyakorlatilag csak akkor van vele gond, ha a kedves felhasználó elb_ssza, vagy valami hardveres hiba van.

Meg ráadásul a driveres támogatása is ezerszer jobb, régi cuccokat is egész jól felismeri, másrészt itt most alapból egy új gépről van szó.

2013. júl. 26. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!