Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tönkrement szerintetek a...

Tönkrement szerintetek a VGA-m vagy a Procim? Többi lent

Figyelt kérdés

a neve GTS450 (ddr 5 ös változat) Na a lényeg minden játék úgy fut rajta mint ahogy az iylen képességő kártyákon kell hogy menjen. Egy darabik kb 5-10 perci atán 2-3 percenként beleakad egy nagyot a játékba és a pl 60 FPS-ről pár másod percenként lemegy 20 FPS-re. De 1-2 játéknál olyan a helyzet hogy szépen megy majd sok másodpercen keresztül 10-20 FPS (amit utoljára mondtam az főleg az F1 2012 nél és a Far cry 3 nál vettem észre) Ez kb minden olyan játéknál előfordul aminek már 2 magos proci kell

a tápom 500 W-os

a procim: FX 6100

Ram: 2*4 GB 1333MHZ

Ha nem a VGA akkor ezek közül mi mehetett ezek kötül tönkre?

2013. júl. 14. 09:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Furmark:vga teszt

Memtest86+:memória teszt.

Furmarkot jó sokáigfuttasd.Ha akadozik vagy képhibák vannak akkor rossz a vga.

A Memtest86+ progit leszeded kiírod CD-re majd átállítod a Bios bootsorrendjét ODD-re és egy éjszaka futtatod.Minimális angoltudás kell hozzá,de ha ide beraksz egy gépet a végeredményről akkor mi átlátjuk.

2013. júl. 17. 15:29
 12/18 anonim ***** válasza:
*nem gépet hanem képet.*:D
2013. júl. 17. 15:30
 13/18 A kérdező kommentje:
köszi majd szólok ha kész vannak ezek :)
2013. júl. 18. 10:32
 14/18 A kérdező kommentje:
És ezt a Memtest86+-ot mi értelme futtatni egész este, mármint mitől lesz jobb a gép vagy csak hiba feltáró?
2013. júl. 18. 10:34
 15/18 anonim ***** válasza:
Az esetleges hibákat szűri ki.Azért jobb sokáig futtatni,mert lehet, hogy olyan hibára bukkan amit 1-2 óra alatt nem találna meg.
2013. júl. 18. 15:18
 16/18 A kérdező kommentje:
Eszembe jutott az hogy a HD felbontású videók akadoznak youtubon vagyis a hang megy tovább csak a kép fagy be sűrűn ez kapcsolatba lehet az eddigi problémáimmal?
2013. júl. 21. 11:36
 17/18 anonim ***** válasza:

Nos,igen.A youtube videóknál a processzor játszik fontos szerepet.De először a memóriát teszteld le.Aztán jöhet a proci.Az a gyanúm,hogy itt a procival lesz baj.Azért érezhettél vga hibát,mert a képalkotásban a processzor is részt vesz.Segít kiszámolni a videókártyának a képkockákat vagy ilyesmi.Tehát ha gond van a procival akkor fagyhat a játék,illetve eshet az FPS.De ez még esetleg RAM hiba miatt is lehetne.De most,hogy mondod, hogy a youtube videók is szaggatnak így már egyre jobban gyanakodnék a procira.Nekem is volt proci hibám.Hasonló volt az eset mint nálad.Ugyanígy a FarCry3-nál jelentkezett a hiba.Mindig bizonyos időközönként kifagyott a játék.

Ha már kész vagy a RAM teszttel és nem talált hibát akkor nem ártana lefuttatni a Prime95 nevű processzor tesztelő programot.

[link]

Itt van a pontos magyarázata.In-place large FTTs módban tesztelj majd.

2013. júl. 22. 11:23
 18/18 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom Proci mennyire lehet hibás most vettem 2 hónapja a gépem kivéve a VGA az régi volt meg a TÁP
2013. júl. 26. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!