Tönkrement szerintetek a VGA-m vagy a Procim? Többi lent
a neve GTS450 (ddr 5 ös változat) Na a lényeg minden játék úgy fut rajta mint ahogy az iylen képességő kártyákon kell hogy menjen. Egy darabik kb 5-10 perci atán 2-3 percenként beleakad egy nagyot a játékba és a pl 60 FPS-ről pár másod percenként lemegy 20 FPS-re. De 1-2 játéknál olyan a helyzet hogy szépen megy majd sok másodpercen keresztül 10-20 FPS (amit utoljára mondtam az főleg az F1 2012 nél és a Far cry 3 nál vettem észre) Ez kb minden olyan játéknál előfordul aminek már 2 magos proci kell
a tápom 500 W-os
a procim: FX 6100
Ram: 2*4 GB 1333MHZ
Ha nem a VGA akkor ezek közül mi mehetett ezek kötül tönkre?
Furmark:vga teszt
Memtest86+:memória teszt.
Furmarkot jó sokáigfuttasd.Ha akadozik vagy képhibák vannak akkor rossz a vga.
A Memtest86+ progit leszeded kiírod CD-re majd átállítod a Bios bootsorrendjét ODD-re és egy éjszaka futtatod.Minimális angoltudás kell hozzá,de ha ide beraksz egy gépet a végeredményről akkor mi átlátjuk.
Nos,igen.A youtube videóknál a processzor játszik fontos szerepet.De először a memóriát teszteld le.Aztán jöhet a proci.Az a gyanúm,hogy itt a procival lesz baj.Azért érezhettél vga hibát,mert a képalkotásban a processzor is részt vesz.Segít kiszámolni a videókártyának a képkockákat vagy ilyesmi.Tehát ha gond van a procival akkor fagyhat a játék,illetve eshet az FPS.De ez még esetleg RAM hiba miatt is lehetne.De most,hogy mondod, hogy a youtube videók is szaggatnak így már egyre jobban gyanakodnék a procira.Nekem is volt proci hibám.Hasonló volt az eset mint nálad.Ugyanígy a FarCry3-nál jelentkezett a hiba.Mindig bizonyos időközönként kifagyott a játék.
Ha már kész vagy a RAM teszttel és nem talált hibát akkor nem ártana lefuttatni a Prime95 nevű processzor tesztelő programot.
Itt van a pontos magyarázata.In-place large FTTs módban tesztelj majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!