Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hol tanulhatok meg laptopot...

Hol tanulhatok meg laptopot javítani?

Figyelt kérdés

Megszeretnék tanulni laptopot javítani (mármint magát alaptop alaplapot). Keresgéltem a neten és találtam egy tanfolyamot Budapesten. Néztem videókat youtube-on.

Ti hogy keresnétek rá, vagy mit tudtok még ajánlani?

2013. júl. 13. 12:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem, hogy érted.

Szerelni nem fognak megtanítani, minden laptop máshogy jön szét.

Ha bga-zni akarsz, akkor olyan tanfolyamra menj.

2013. júl. 13. 12:55
 2/7 pinkpancser ***** válasza:
Alap szerelésekhez kell pár szerszám, némi kézügyesség és (ha van) akkor service manual. Ezzel már szétszedheted, cserélheted az alkatrészeket, de a tényleges javításhoz ez kevés. Az említett BGA elég gyakori hiba, és ahhoz már a felszerelés se éri meg, csak ha napi szinten tudsz javítani. Rutin nélkül pedig esélyes, hogy menthetetlen lesz a javítandó lap...
2013. júl. 13. 13:06
 3/7 A kérdező kommentje:

Én konkrétan az alaplapi hibák (BGA és egyéb chipek), javításával szeretnék foglalkozni.

Egy számítástechnikai boltban dolgozom és egyben szerviz is vagyunk. Az asztali gépekkel szinte mindent megtudok javítani. A laptopon minden mobilis elemet kitudok cserélni (pl, ha a memória rossz akkor azt kitudom deríteni és ki is lehet cserélni simán, de ez nem nagy kunszt). Az esetek többségében az alaplap hibás (pl vga hibája van, vagy hangkártya hibás és nincs hang semmilyen kimeneten stb).

Na az utóbbiak javításához én nem értek. Azt mindig a szervizesünk csinálja, de én is akarom érteni. Hogy tudom ezt megtanulni?

2013. júl. 13. 19:17
 4/7 A kérdező kommentje:

[link]

Eddig ezt a tanfolyamot találtam.

2013. júl. 13. 19:35
 5/7 pinkpancser ***** válasza:
Az már jó hír, hogy az alap megvan, illetve tudod mi a BGA :) A cégünknél az egyik fickót elküldték ilyen tanfolyamra egy pesti céghez. Majd megkérdezem melyik volt az.
2013. júl. 13. 19:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát ha nincs hang, akkor vagy megégett, vagy elengedett pl. a hangchip.

Ilyenkor azt vagy cserélni, vagy csak reballozni kell.

De én nagyon szivesen megtanulnám ezt, mert maszekban is jól lehet keresni vele.

Meg eleve szivesen dolgoznék pc boltban.

2013. júl. 13. 20:42
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Pinkpancser nagyon megköszönném, ha megkérdeznéd.
2013. júl. 13. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!