Laptopba 3,5 colos hdd. Működni fog?
A laptopomba tönkrement a merevlemez (4%-os kondíció, nagyon lassú lett, már be sem kapcsol a gép...), de van egy 1TB-os 3,5"-os merevlemezem. Ezt szeretném bele varázsolni.A tápellátást egy külső hdd táp biztisítaná ( [link] az összeköttetést sata kábellel oldanám meg (egy ilyen átalakítóval: [link]
nem nagyon értek az ilyesmihez, ezért tőletek kérnék segítséget
Működne így?
Mi a hátránya ennek a megoldásnak?
Nem lesz bajuk a hardvereknek (hdd, laptop)?
Mire kell figyelni?
van egyáltalán értelme ennek az egésznek, vagy inkább vásároljak egy hozzá való merevlemezt?
előre is köszi!

Amíg nem mozgatod a laptopot és nem rántod ki a vezetékeket addig működni fog. (nem néztem meg a linkeket, feltételezem, hogy jó madzagokat választottál).
A hordozhatóság teljesen meg fog szűnni. Működik amit leírtál, de szerintem jobban jársz egy normál 2.5-es hdd-vel.

Jobban jársz ha veszel egy olcsóbb HDD dokkolót a be nem épített merevlemezekhez, és egy 2,5"-os merevlemezt amit viszont beépítesz oda ahova való. lehet valami kisebb, jó állapotú használt is, ha spórolósan akarod megoldani a dolgot.
Akkumulátort rendelj az ebay-ről Kínából.
Szállítási költséggel együtt kb. féláron kapod meg a hazai árakhoz képest.
Ezzel együtt szép kreatív megoldást okoskodtál ki.. (Posztapokaliptikus filmekben szoktam ilyeneket látni. :D)
így, jobban utánanézve nem is olyan drágák ezek a vinyók mint gondoltam, tényleg nem éri ezzel a szedett-vetett megoldással bajlódni. Sőt lehet, hogy még gyűjtögetek egy kicsit és ssd lesz belőle (ha már lúd legyen kövér...)
nagyon köszönöm mindenkinek!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!