Internet-takarékoskodás?
Sziasztok! Jövőhéten megyek el, a lényeg hogy wifi közelében nem leszek, és MOn maradok. Viszont van mobilnet a telefonomon, és kipróbáltam, hogy WiFi HotSpottal mennyire lenne gyors. Be kell vallanom, nagyon gyors az internet, csak egy baj van vele. A facebookot betölti: 200kb. Belépek egy IM programba: 140kb(míg belép, utána 16kb). Hogy lehetne ezt tömöríteni?
Google Chrome
Windows 7
Megoldás:
Szakadj le a fészbúkról egy kis időre, próbálj meg független maradni.
Töltsd be az indexet: 1-2MB. Egy-egy kép is lazán elfoglal ennyit. Youtube-ról nem is beszélve...
Rakd fel az operát,annak a Turbo módja tömöríti a felhasznált adatmennyiséget. Persze képek is rondábbak lesznek, de ennél többet nem tehetsz.
Másik, hogy mobilinternet sebessége változékony, több tényező is befolyásolja, többek között a hálózati technológia, a jelerősség, az adott cellában forgalmazó előfizetők száma... Egyáltalán nem biztos, hogy mindenhol olyan gyors lesz, mint most otthon.
Nono, a wifi hotspot hogy jön ide?
"wifi közelében nem leszek"
akkor hogy lesz wifi hotspotod?...
Ha mobilnetre gondolsz, akkor meg ne fb-ozz, meg ne jutyubozz, ennyire egyszerű.
Az opera turbó mód, meg elvileg(telfonon legalábbis) egy proxyn keresztül tölti le az adatokat és szelektál...nem biztos, hogy onnan belépnék a gmail fiókomba a jelszavammal...
értem-értem. Tehát opera. Mellesleg, aki azt mondja, hogy mozduljak le fészről, az nem ismer. (jobb is.)
Köszönöm!
Kapcsold ki a böngésződben a beépülő elemeket (Flash, stb.), illetve esetleg a képek automatikus letöltését. Így nem fogja letölteni a sok r*hadt izgő-mozgó reklámot. Rögtön feleakkora adatforgalmad lesz...
A Facebook-nál mondjuk pont nemigen számít. Borzasztóan van megírva, némelyik aloldal képek és beépülők nélkül is több száz KByte... Esetleg próbáld meg a mobiltelefonra szánt felületet használni a számítógépeden is. Az kissé le van butítva (ugyebár okostelefonok kijelzőjére optimalizálták), szóval elméletileg kisebb adatforgalmat csinál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!