Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A Wifi lassítja a netet?

A Wifi lassítja a netet?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Vettem egy Routert (TP-LINK WR740N) azért vettem, hogy a telefonomról és a gépről vezeték nélkül tujak netezni.

Most egy kérdés:

Mivel én nem dugom rá a gépre a routert a sok vezeték miatt. Rámegyek wifivel, íígy lassabb lesz a net, mintha rádugnám vezetékkel a routerre?

2013. júl. 5. 14:15
 1/6 anonim válasza:
Nem.
2013. júl. 5. 14:36
 2/6 anonim ***** válasza:
amennyiben a wifi adapter tudja az n szabványt és nincsen ~70 megánál gyorsabb neted, akkor menni fog
2013. júl. 5. 14:39
 3/6 anonim ***** válasza:

A net nem lesz lassabb csak az átviteli sebesség, Wifi-nél ne nagyon számíts 2-3 MB/s-nél többre. Mivel a router egy antennás, igy a TX/RX is azon megy, visszafogja fogni.

Nekem egy TP-Link WR741ND van, 60 megás nettel, a routerhez, 1 tablet, 1 laptop, 1 teló, meg egy PC (ez is wifivel) kapcsolódik hozzá, és a 7,4 MB/s letöltési sebességről a felére csökkent a sávszél. Ha kábellel vagyok rajta akkor szuper de wifivel csak a fele. Pedig mindegyik eszköz tudja az N-s szabványt.

2013. júl. 5. 14:43
 4/6 anonim ***** válasza:

pont ugyan ez a routerem van,speedtest.net alapján ugyanolyan sebességű a kábelen és wireless-en is...

(digis net 80Mbit/s le és 60Mbit/s fel)

2013. júl. 5. 14:52
 5/6 anonim ***** válasza:
biztos tudja az Nes szabványt, esetleg a driver nem jó, vagy nincs beállítva az eszközön, hogy használja is
2013. júl. 5. 14:53
 6/6 anonim ***** válasza:
De be van állítva. Nap mint nap ezzel foglalkozom, hálózatépítő vagyok. És az a tapasztalat, ha stabilabb és gyors wifis hálózatot akarsz akkor minimum 2 antennás router kell.
2013. júl. 5. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!